<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Barnmorska till Förlossningen i Gävle

Kvinnosjukvården i Gävleborg är uppdelad på två orter, Gävle och Hudiksvall. Förlossningsavdelningen i Gävle har cirka 1900 förlossningar per år och förlöser från graviditetsvecka 29. Avdelningen består av 6 förlossningssalar, 3 bedömningsrum samt 3 antenatalplatser. Vi har en specialiserad MVC-mottagning i nära anslutning till förlossningen; där inryms auroramottagning, obstetrisk mottagning, specialistmottagning och ultraljudsmottagning. Vi har en även en separat mottagningsdel för polikliniska besök och bedömningspatienter, vilken bemannas av barnmorska och undersköterska dagtid. Vi har koordinator på alla dagpass och strävar mot koordinator på samtliga arbetspass.

"Hos oss på Region Gävleborg har vi flera spännande projekt igång. Bland annat ett pågående projekt kallad nyfödd sammanhållen familj. Vi på förlossningen arbetar då aktivt med att minska separationstillfällen mellan det nyfödda barnet och föräldrarna, ambitionen är att undvika separationer helt och hålla ihop familjen", säger Nina Rosenberg Granqvist, vårdenhetschef, förlossningsavdelningen i Gävle.

Arbetsuppgifter

På förlossningsavdelningen ansvarar vi tillsammans för den gravida kvinnan under förlossningen. Vi strävar efter hög närvaro på sal, samt att vara två barnmorskor vid utdrivningsskedet. Kvinnosjukvården bedriver även en planerad sectioverksamhet där barnmorskor och undersköterskor arbetar.

Som barnmorska hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• att handlägga normal till högrisk förlossning i team med läkare och undersköterska
• antenatalvård och poliklinisk vård
• förlossningsvård där du coachar kvinnan och hennes partner med målet en trygg förlossning
• att handleda
• dokumentation, CTG tolkning, och rapporter, vilket i största möjliga mån sker bedside
• telefonrådgivning dygnet runt.

Hos oss får du
• arbeta i par med undersköterska då vi tillämpar parvård
• möjlighet att ingå i gruppen som arbetar med planerad sectioverksamhet
• individuellt schema vilket innefattar nattjänstgöring där vi tillämpar nattavtal, vilket innebär arbetstidsförkortning med 4 timmar per arbetad natt
• individuell kompetensutveckling där vi erbjuder interna utbildningar, samt möjlighet att söka externa utbildningar.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida! https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Som person ser vi att du är strukturerad och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du samarbetar väl med andra, är lyhörd och kommunikativ. I stressade situationer är du lugn och stabil samt kan behålla ett realistiskt perspektiv på situationer och fatta välgrundade beslut. I ditt bemötande är du uppmärksam och tillmötesgående, du visar intresse och stöttar kvinnan och hennes partner. Det är även viktigt att du förstår din roll och ser helheten för att sedan agera utifrån verksamhetens bästa.

I rollen som barnmorska ska du
• vara legitimerad barnmorska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av förlossningsvård och arbetet kring den gravida kvinnan. Det är meriterande om du är ALSO-instruktör, är CEPS-utbildad, samt har erfarenhet av att koordinera arbetet på en förlossningsavdelning.