<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Avdelningschef för kollektivtrafiken i Gävleborgs län, X-trafik

I Gävleborgs län är Region Gävleborg regional kollektivtrafikmyndighet. Kollektivtrafiken bedrivs under varumärket X-trafik och hit söker vi nu en avdelningschef.

X-trafik har uppdraget att utveckla resmöjligheter och system, planera och samordna trafikutbudet, upphandla trafiktjänster av trafikföretag, utveckla hållplatser, terminaler, försäljningskanaler och biljettutbud samt ansvarar för kommunikation och kundtjänst. Själva trafiken utförs av olika trafikföretag på uppdrag av X-trafik. Vi är också beställningscentral för sjukresor, färdtjänst och riksfärdtjänst, samt färdtjänstmyndighet för flera av länets kommuner. Större delen av verksamheten bedrivs från Söderhamn, där vi är organiserade i fem enheter som består av Beställningscentral, Kund och försäljning, Serviceresor, System och Trafikutveckling. Vi alla brinner för vårt uppdrag som innebär att utveckla och samordna all sorts kollektivtrafik för så många människor som möjligt för en hållbar framtid.

Läs mer om oss och vårt uppdrag via denna länk:
https://www.regiongavleborg.se/regional-utveckling/samhallsplanering-och-infrastruktur/Kollektivtrafik/

Arbetsuppgifter

Vi söker en avdelningschef som vill vara med att driva vår verksamhet framåt för en hållbar regional utveckling av länets kollektivtrafik. Som avdelningschef har du det övergripandet ansvaret att driva det operationella arbetet parallellt med det långsiktiga strategiska utvecklingsarbetet.

Som avdelningschef hos oss kommer du bland annat att arbeta med att
• ha personal-, ekonomi-, verksamhets- och uppföljningsansvar för verksamheten
• utveckla kollektivtrafiken inom ramen för bl.a. beslutade program och politiska mål
• utifrån ett helhetsperspektiv leda verksamheten och aktivt bidra i förvaltningens ledningsgrupp
• ta fram och kvalitetssäkra beslutsunderlag och föredra ärenden för politik och i andra sammanhang.

Hos oss får du
• leda verksamhetens ledningsgrupp som består av enhetschefer, strateger, controller och chefssekreterare
• möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet där du och dina medarbetare har goda möjligheter till egen och verksamhetens utveckling
• vara en del av och bidra till såväl verksamhetens utveckling som förvaltningens och hela organisationens utveckling.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker en avdelningschef som har förmågan att prioritera vikten i olika uppgifter och följer upp angivna mål med transparens och tydlighet. Du förstår hur saker förhåller sig till varandra och uppfattar större sammanhang. Du använder teorier och begrepp som verktyg för att förstå det du ställs inför parallellt med förmåga att skapa nya för att hantera komplexa frågor. Du entusiasmerar och uppmuntrar andra att framgångsrikt uppnå mål och målsättningar. Vi ser att du har en stark social förmåga som underlättar för dig att etablera och utveckla effektiva och positiva arbetsrelationer till andra.

I rollen som avdelningschef har du
• erfarenhet av att vara chef över andra chefer
• erfarenhet av att arbeta i politisk styrd organisation
• genomförd gymnasieutbildning.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har examen från högskola/universitet alternativt motsvarande yrkeserfarenhet. Är du affärsmässigt lagd med erfarenhet av att arbeta med ekonomisk balansering, prognoser, förhandling, upphandling och avtal ser vi det som meriterande för tjänsten.

Låter detta som en roll för dig ansök redan idag!