<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Socionom/kurator till Kuratorsenheten för specialistvård Gävle

Vill du jobba med oss?
Vi söker nu ytterligare en kurator till vårt glada gäng.
Vi är för närvarande tio kuratorer, plus chef och en sekreterare.
Jobbet spänner över många av sjukhusets kliniker, både jobb på avdelning och öppenvårdsbesök.

För att trivas med jobbet behöver du vara en person som tycker om att göra insatser för människor som ibland är i mycket svåra situationer och brottas med stora livsfrågor.
Det kan till exempel handla om döden, aborter, donationsfrågor, förlossningsrelaterade frågor och svåra sjukdomar.


Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar till stor del samtal, men också mer praktiskt stöd såsom information, stöd vid ansökningar till olika myndigheter etc.

Kvalifikationer

Socionomexamen, social linje och gärna adekvat vidareutbildning. Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso och sjukvård är värdefullt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga, initiativförmåga, flexibilitet och förmåga till självständigt arbete.