<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Audionom/hörselpedagog till Hörselhabiliteringen

Verksamhetsområde öron-, näs-, hals är en länsgemensam klinik med verksamhet på fyra orter. Verksamheten består av öronmottagning och öronoperation i Gävle och Hudiksvall, öronmottagning i Bollnäs och Sandviken, samt hörselvården i länet.

Vårdenheten hörselvård består av länets hörcentraler belägna i Gävle, Hudiksvall, Sandviken och Bollnäs. teknisk hörselvård i Gävle och Hudiksvall, samt hörselhabilitering som arbetar länsöverskridande med lokaler i Gävle och Hudiksvall. Hörselvården har 37 medarbetare. Enhetens totala verksamhet består av hörapparatutprovning, hörseldiagnostik, installationer av hörhjälpmedel i hem och skolor, reparationer av hörhjälpmedel och habiliteringsinsatser till barn och vuxna med hörselnedsättning.

Hörselhabiliteringens uppdrag är att ge habilitering och rehabiliterande insatser enligt Hälso- och sjukvårdslagen. Detta till personer i alla åldrar i Gävleborgs län med olika grader av hörselnedsättning, personer som har tinnitus och/eller är ljudkänsliga, samt till personer med dövblindhet. Vi samarbetar med syncentralen, Kom-X, VUh och BUH. Våra insatser syftar till att ge, återge och skapa förutsättningar att leva ett självständigt liv med god livskvalitet och en fungerande kommunikation.


Arbetsuppgifter

Vi söker en audionom/hörselpedagog till vår verksamhet i Region Gävleborg med placeringsort Gävle.
Hörselhabiliteringen arbetar med rehabilitering till personer som har hörselnedsättning, eller annan hörselrelaterad problematik som tinnitus och ljudöverkänslighet, döva och dövblinda. Uppdraget omfattar främst vuxna men arbete med barn och ungdomar kan förekomma i enstaka fall.
Hörselhabiliteringen är en länsverksamhet med mottagning i Gävle, Hudiksvall och Bollnäs. I verksamheten ingår även hembesök och det medför resor i hela länet. Inom hörselhabiliteringen arbetar vi i ett tvärprofessionellt team. Professioner som ingår i teamet är leg. audionom, hörselpedagog/teckenspråksutbildare, kurator, specialpedagog och administratör.

Kvalifikationer

Till vår hörselhabilitering söker vi nu en Audionom. Placeringsort Gävle, arbetsområde Gävleborg.
Vi söker dig som är audionom/ hörselpedagog eller har likvärdig utbildning.

Som audionom/hörselpedagog kommer du att kartlägga patientens situation och då främst utifrån kommunikation.

Med utgångspunkt från patientens behov kommer du att arbeta med pedagogiskt stöd, kommunikationshjälpmedel, utbildningsinsatser och gruppverksamhet till brukare, familj, närstående eller nätverk.

Arbetet sker enskilt och i team med olika yrkesgrupper. Du bidrar till teamet med din specifika yrkeskompetens.

Vi söker dig som är strukturerad och flexibel, kan ta egna initiativ och kan arbeta såväl självständigt som i grupp.
Körkort erfordras
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.