<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till Beroendecentrum Söderhamn

Vuxenpsykiatri Gävleborg bedriver specialiserad psykiatrisk vård för länets drygt 280 000 invånare. I verksamheten arbetar drygt 400 medarbetare. Öppenvårdsmottagningar finns på sex orter och avdelningar för heldygnsvård finns i Gävle och Hudiksvall. Därtill finns en länsövergripande rättspsykiatrisk enhet. Beroendemottagningarna inom Region Gävleborg har sedan hösten 2018 en organisatorisk tillhörighet till länets vuxenpsykiatri. Det finns idag 6 mottagningar spridda över länet varav de fyra i Hälsingland drivs i samverkan med kommunernas socialtjänst. Från hösten 2019 har också LARO organisatorisk tillhörighet till Beroendevården. LARO finns idag på två platser i länet Gävle och Söderhamn.

Just nu befinner sig mottagningarna i en spännande fas med flera utvecklingsprojekt för att förbättra och förändra beroendevården i linje med nationella riktlinjer och med tydligt patientfokus. Hos oss arbetar du med beroendevård nära patienten och det du gör på jobbet varje dag förändrar många människors liv. Arbetsplatsen präglas av arbetsglädje, ett genuint intresse för patientgruppen samt hög kompetens vilket är god förutsättning för bra beroendevård. Därför är också våra medarbetare vår viktigaste resurs. Ta chansen du också till ett spännande och utvecklande arbete som sjuksköterska inom beroendevården i Region Gävleborg.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska arbetar du med medicinsk prevention, medicinsk vård och behandling av personer med riskbruk, missbruk och beroendeproblematik avseende alkohol, narkotika och läkemedel. Du gör fysiska, psykiska och medicinska bedömningar, screening och utredningar samt abstinensbedömningar och abstinensbehandlingar i öppenvård enligt fastställt vårdprogram. Därtill innebär rollen att hantera läkemedelsnedtrappningar i öppenvård, remittera i samråd med läkare till abstinensbehandling i slutenvård, ansvara för provtagning och vaccination samt motiverande samtal. Dokumentation sker i PMO och tjänsten innebär också telefonrådgivning och tidsbokning.

Arbetet är självständigt och ställer krav på god samarbetsförmåga med vårdgrannar inom och utom organisationen. Vi ska tillsammans skapa möjlighet för patienten att tidigt söka hjälp och få god vård för sitt beroende. Vi ska erbjuda personer med missbruk eller beroende snabb kontakt när motivation finns för fortsatt vård och behandling

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande med erfarenhet av psykiatrisk vård. Du trivs med sköterskearbetets flexibla arbetsvardag och att få växla mellan att arbeta självständigt och tillsammans med dina kollegor.

Som person är du trygg och har god kommunikativ förmåga där du är lyhörd för din omgivning. Du trivs med en varierande arbetsdag och har förmågan att snabbt ställa om vid olika situationer. Du är tillmötesgående i ditt bemötande och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du kan organisera, prioritera och leda arbetet på ett effektivt sätt. Vidare är du som person engagerad och strukturerad och gärna delar med dig av dig erfarenhet och kompetens. Viktigast är att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med missbruk och beroende problematik och att du vill vara med och utveckla vår verksamhet.

Körkort erfordras.