<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Dataanalytiker till IT-Förvaltningen

Region Gävleborg vill nu göra det möjligt för våra nästa medarbetare att få ta del av IT-förvaltningens spännande utvecklingsresa. Vi vill ge dig möjligheten att göra skillnad på riktigt för IT-användarna inom Regionen, och möjligheten att utvecklas i en dynamisk och mångfacetterad miljö tillsammans med nyfunna kollegor.

Hos oss på IT-förvaltningen arbetar vi tillsammans och nära beställaren med ständig utveckling, teknik och leveranser av hög kvalitet. Våra leveranser innebär utveckling, drift, förvaltning och support av olika IT-tjänster till Region Gävleborgs samtliga verksamheter. Som medarbetare på IT-förvaltningen är du en viktig nyckelperson för att t ex patientens vårdkedja ska flyta så smidigt som möjligt eller att resenären på lokalbussen ska få en trevlig resa.
Vi tycker att det är viktigt att våra kollegor har en god arbetsmiljö, just därför sätter vi stort fokus på ledarskap och goda utvecklingsmöjligheter. På IT-förvaltningen är vi ca 125 anställda, vilket gör att arbetsuppgifterna kan vara väldigt varierande. Som anställd hos oss får du därmed chansen att bredda dina kunskaper ytterligare och samtidigt möjligheten att specialisera dig inom ett område som du gillar.
Vi erbjuder nu ett utvecklande och spännande arbete som Dataanalytiker.

Arbetsuppgifter

Som dataanalytiker kommer du ha en central roll i att utveckla ett mer datadrivet arbetssätt inom Region Gävleborg. Insamling och organisering av data är den huvudsakliga uppgifter men vikten av att kunna göra informationen begriplig för alla delar av organisationen, att presentera den så det är förståeligt och att man kan dra nytta av den, är också av största vikt.
En del i arbetet är att bygga upp arbetssätt och etablera metoder för att på mesta och bästa möjliga sätt skapa mervärde för verksamheterna och utifrån det möjliggöra mer insiktsbaserade beslut samt en mer relevant, tydlig och effektiv kommunikation.

Vi söker dig som är uthållig, arbetar systematiskt och har en förmåga att se både helhet och detaljer. Din drivkraft är att ett datadrivet arbetssätt ökar en organisations effektivitet och lönsamhet.
I denna roll tar du fram presentationsunderlag, beslutsunderlag, nyttokalkyler, nalysrapporter utifrån de rapporter som tas fram mm som underlag till beslutsfattare inom olika områden. Du arbetar självständigt men kommer också arbeta nära det team som idag jobbar med beslutsstöd för att tillsammans skapa mesta och bästa möjliga värde för organisationen.

Kvalifikationer

Vi värdesätter samarbetsförmåga, eget driv och initiativtagande högt.
Du har flera års erfarenhet av liknande arbete eller kunskap inom området. Du har hög kompetens inom insamling och analys av data och förmåga att omsätta resultat och kommunicera på enkelt sätt. God förmåga att självständigt driva utredningsarbete och kunna uttrycka till väl på svenska i både tal och skrift är också viktiga egenskaper.

Som person är du:
• Strukturerad och noggrann
• Analytisk
• Kreativ
• Problemlösare

Högskoleutbildning inom aktuellt område, eller annan utbildning tillsammans med arbetslivserfarenheter som vi bedömer likvärdig, är ett krav för tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och att du kan identifiera dig med Regionens värdegrund.
• Professionalism och Ansvar
• Respekt och Ödmjukhet
• Öppenhet och Ärlighet