<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till Lungmottagningen Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Lungenheten ingår i verksamhetsområde Internmedicin och består av vårdavdelning 109L samt lungmottagningen. Vårdavdelningen har för närvarande har 12 vårdplatser.
Lungenheten erbjuder hela Gävleborgs län akut och planerad specialistvård. För att du som ny ska känna dig trygg har vi individuellt anpassad introduktion och mentorskap. Läkargruppen är stabil med erfarna lungläkare att samarbeta med. Självklart strävar vi efter att ha nöjda patienter och anhöriga samt ett bra samarbete med andra vårdgivare.

Arbetsuppgifter

Lungmottagningen söker en kontakt- /forskningssjuksköterska för patienter med lungcancer. Arbetet innebär att du fungerar som kontaktsjuksköterska och är ett viktigt stöd för patienten under vårdkedjan med utredning, behandling och uppföljning. Kontaktsköterskan har egen mottagning och telefonrådgivning samt administrativa arbetsuppgifter som tidsbokning. Som forskningssjuksköterska arbetar du i olika studier samt kliniska läkemedelsprövningar. Du ansvarar för kontakten med ansvariga prövare och försökspersoner, medverkar i provtagning och provhantering samt ansvarar för hantering av datainsamling och administration. Cancervården och behandlingen för lungcancer utvecklas ständigt genom forskning och idag är immunterapi ett behandlingsalternativ. All intravenös behandling samt strålbehandling sker på onkologiska kliniken. Arbetet som kontakt-/forskningssköterska är varierat och ställer krav på självständighet och samarbetsförmåga. Vi har individuell introduktionstid.

I tjänsten ingår det även arbetsuppgifter som att assistera vid bronkoskopi och telefonrådgivning. I vårt arbetsteam ingår läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter samt sekreterare. Dina arbetstider är dagtid måndag-fredag.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska där erfarenhet är meriterande.