<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Risk- och kvalitetsledare till Framtidsbygget, Region Gävleborg

Sjukhusen i Hudiksvall och Gävle ska moderniseras för att ge bästa möjliga hälso- och sjukvård även i framtiden. Det innebär en rad ny- och ombyggnationer under många år framöver med start i Hudiksvall. Samlingsnamnet för hela byggprogrammet är Framtidsbygget. Det leds av ett programkontor där programchefen ansvarar för att leda och styra programkontorets arbete med Framtidsbyggets genomförande.

Enheten Gemensamma resurser utgör ett stöd för programchefen och ledningen i planerings- och uppföljningsfrågor, verksamhetsstyrning, samordningsfrågor samt förändringsfrågor. Inom enheten samlas kompetens och expertkunskap inom bland annat ekonomi, HR, administration, IT, risk och kvalitet, registrering och arkivering samt upphandling.

Då vår nuvarande risk- och kvalitetsledare går mot nya utmaningar söker vi nu en ny risk- och kvalitetsledare.

Arbetsuppgifter

Som risk- och kvalitetsledare har du övergripande ansvaret för risk- och kvalitetssäkring. I arbetsuppgifterna ingår att framta övergripande strategi, direktiv, manualer och verktyg för risk- och kvalitetssäkring. Vidare ingår att leda arbetet med risk- och kvalitet inom program samt uppföljning av att fastställda arbetssätt appliceras i program och projekt. Du verkar även som stöd vid risk- och kvalitetsarbeten inom projekten.

Du anställs som handläggare och arbetar i rollen som risk- och kvalitetsledare. Du kommer att vara placerad på programkontoret i Gävle och anställd i gemensamma resurserenheten där du rapporterar till enhetschef för Framtidsbygget gemensamma resurser. I rollen ingår även vissa resor till Hudiksvall.

Utöver möjligheten att få delta och bidra till framtidens sjukvård erbjuder vi dig en mängd härliga förmåner, ex:

• Goda utvecklings- och karriärmöjligheter
• Friskvårdsbidrag 2200kr
• Tillgång till friskvårdanläggning
• Extra semesterdagar

Vill du veta mer om våra förmåner? Läs mer här! - https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot verksamhetsutveckling och kvalitetsstyrning, eller annan utbildning och erfarenhet som sammantaget bedöms likvärdig. Vi ser att du har erfarenhet av att leda arbete med risk- och kvalitet inom program/projekt, gärna från byggsektorn. Du behöver för uppdraget kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Har du erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet ses det som meriterande.

Som risk- och kvalitetsledare behöver du vara noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor samt styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet. För att trivas i rollen behöver du vara initiativtagande och ta ansvar för din uppgift genom att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Då arbete sker i nära samarbete med andra ser vi att du för uppdraget även behöver ha god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!