<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdplanerare/sjuksköterska till Geriatrikavdelningen

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Geriatrikavdelningen är en vårdavdelning med personal som brinner för att ge den bästa vården för den äldre, multisjuka patienten. Här arbetar bland annat specialistsjuksköterskor inom vård av äldre, geriatriker, undersköterskor, vårdplanerare, allmänsjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Vi har även tät kontakt med logoped, dietist och kurator. Vi har totalt 8 rehabplatser avsedda för geriatrisk rehabilitering, dessa rehabplatser är länsövergripande och 4 medicinska platser för akut geriatrik. De medicinska patienterna kommer direkt via akuten eller från annan vårdavdelning inom slutenvården. Till den geriatriska kliniken hör även Minnesmottagningen i Gävle och Hudiksvall.

Under Coronapandemin har vi på Geriatrikavdelningen ändrat inriktning på vårt uppdrag och vi ansvarar för både infektionspatienter och patienter med misstänkt eller konstaterad Covid -19.

Arbetsuppgifter

Geriatrikavdelningen i Gävle söker nu en vårdplanerare med intresse för personcentrerad vård som kan samverkan för patientens bästa. Som vårdplanerare ska du säkra en sammanhållen vård- och omsorgskedja genom att samordna insatser och tydliggöra ansvarsfördelningen inför patientens utskrivning från sjukhuset. Som vårdplanerare arbetar du nära omvårdnadspersonal och läkare för att avgöra den enskilde patientens behov av hjälp och stöd. Du samverkar med Primärvård och Kommun inför patientens hemgång.

Stor del av arbetet sker i journalsystemet Melior och vårdplaneringsverktyget Lifecare.
Tjänsten innebär att du arbetar deltid som vårdplanerare, då förläggs arbetstiden dagtid helgfri vardag, och deltid som allmänsjuksköterska med helgtjänstgöring. Som allmänsjuksköterska på Geriatrikavdelningen blir du en viktig del i vårt multiprofessionella team kring patienten. Vårt uppdrag är att ge avancerad medicinsk och rehabiliterande behandling till äldre patienter i länet. Behandlingen utgår från ett geriatriskt helhetstänk och en personcentrerad vård med patienten och anhöriga i centrum.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska. Vi söker dig som kan arbeta självständigt, är tydlig i din kommunikation samt lyhörd för individens behov.

Du ska ha god förmåga att samverka med andra, både medarbetare inom kliniken samt övriga för att underlätta övergången från sjukhuset till hemmet. Då du kommer vara ansiktet utåt mot patienter, anhöriga och andra externa vårdgivare är det viktigt att du har ett bra bemötande, är lyhörd och är engagerad.

Du som söker bör ha kännedom om samverkanslagen. Stor vikt läggs på personliga egenskaper och lämplighet.