<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdenhetschefer till Hudiksvall Din hälsocentral

Hudiksvall Din hälsocentral är en av tre hälsocentraler i verksamhetsområde Hudiksvall. Vi bedriver sedvanlig primärvård med läkar-/distriktssköterskemottagning, BVC, psykosocialt team, rehabilitering, bassäng och dietist. Vi är ett 60 tal engagerade och kompetenta medarbetare anställda på hälsocentralen och vi har ansvar för över 13 000 listade patienter.

Vi är i ett spännande skede just nu med ombyggnation av hälsocentralen som kommer att resultera i Hälsans hus där många olika professioner kommer att arbeta tillsammans med samma fokus God Hälsa. I och med detta kommer vi också att starta en familjecentral där samverkan med andra myndigheter står i fokus. Region Gävleborg satsar på hög kompetens hos sina medarbetare och möjlighet till vidareutveckling. Hudiksvalls kommun har ett stort utbud av både fritidsaktiviteter och kultur.

Vi söker nu två vårdenhetschefer som i ett sammansvetsat och delat ledarskap vill vara med på denna spännande resa och fortsätta att driva samt utveckla hälsocentralen framåt tillsammans med fantastiska medarbetare. Som vårdenhetschef hos oss har du även tillgång till verksamhetsområdets stabsfunktioner som kvalitetssamordnare och chefssekreterare.

Arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef på Hudiksvall Din hälsocentral har du ett delat ledarskap där du kommer att ansvara för en personalgrupp på cirka 30 medarbetare inom olika yrkeskategorier. I arbetet ingå verksamhets-, personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. Du ansvarar för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens, skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet genom ett synligt och närvarande ledarskap.

Du kommer att ingå i verksamhetens ledningsgrupp tillsammans med övriga vårdenhetschefer samt verksamhetschef. Där har du till uppgift att bidra till att planera, leda och utveckla primärvården utifrån verksamhetens vision och mål. Samverkan med såväl andra chefer som andra interna och externa aktörer utgör en stor del av uppdraget.

Som vårdenhetschef hos oss kommer du att
• leda och fördela det dagliga arbetet på hälsocentralen
• arbeta både operativt och strategiskt
• leda engagerade och kompetenta medarbetare inom flertalet olika yrkeskategorier.

Hos oss får du
• vara en del i samt bidra till att vi fortsätter att digitalisera vården
• arbeta tätt tillsammans med en chefskollega i ett delat ledarskap
• vara med på en spännande resa där vi har påbörjat arbetet med både Hälsans hus och Familjecentralen.

Vill du veta mer om våra förmåner? Läs mer här! - https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är intresserad av att vara delaktig i utveckling och förbättring av primärvården. Tjänsten ställer stora krav på din förmåga att samarbeta då primärvården har många samarbetspartners samt då du kommer att ha ett delat ledarskap tillsammans med ytterligare en vårdenhetschef. Du har en god kommunikationsförmåga, lätt för att skapa förtroende samt en bra problemlösningsförmåga. Vi ser att du har ett tydligt och tryggt ledarskap samt ett strukturerat arbetssätt.

Då rollen som vårdenhetschef innebär ett operativt ledarskap förväntas du agera som en förebild utifrån Region Gävleborgs gemensamma värderingar; professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet.


För att lyckas i rollen ser vi att du har
• examen från vad arbetsgivaren bedömer som relevant högskoleutbildning, gärna inom hälso- och sjukvård
• b-körkort.

Meriterande för tjänsten är om du har utbildning och eller erfarenhet inom chef- och ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.