<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Biträdande vårdenhetschef, Gävle Strand och Hamrånge Din hälsocentral

Gävle Strand Din Hälsocentral med ca 20 medarbetare ligger i Gävles senaste och unika bostadsmiljö i inre hamnen där Gavleån möter havet. Vi bedriver primärvård med distriktssköterskemottagning, läkarmottagning, psykosocialt team, arbetsterapi, fysioterapi och akuta hembesök.

I september 2020 flyttar vi in i det nybyggda Tullhuset. Det ger oss en unik möjlighet att genom anpassade lokaler och ny teknik kunna införa e-hälsa och nya IT-lösningar för att jobba effektivare och möta kraven på morgondagens hälso- och sjukvård.

Gävle Strand- och Hamrånge Din hälsocentral har idag en gemensam vårdenhetschef.
Vid Hamrånge Din Hälsocentral är vi 15 medarbetare som arbetar inom mottagning, BVC, psykosocialt team, arbetsterapi och fysioterapi.

Vill du vara med och utveckla framtidens Hälsocentraler så är detta kanske rätt tjänst för dig?

Arbetsuppgifter

Som biträdande vårdenhetschef kommer du att tillsammans med vårdenhetschefen leda, planera och utveckla verksamheten. Du kommer att ha helhetsansvar för en del av enheten och dess verksamhet, vilket omfattar personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du leder det dagliga arbetet såväl som enhetens utveckling. Som biträdande vårdenhetschef är du direkt underställd vårdenhetschefen och är ställföreträdande vårdenhetschef vid dennes frånvaro.

Uppdraget innebär ett tätt samarbete med vårdenhetschefen för hälsocentralen och ni kommer tillsammans att utforma fördelningen av arbetsuppgifter och ansvarsområden.

Hos oss får du:
- En bra introduktion med rätt förutsättningar för att komma in i uppdraget, och växa och utvecklas i ditt eget ledarskap
- Vara delaktig i utformningen av ditt chefsuppdrag
- Vara med och utveckla morgondagens primärvård och den nya öppenvården med nya smarta arbetssätt och digitala lösningar. Vi kommer ha mycket goda förutsättningar för att möta framtidens behov tack vare våra fina och anpassade lokaler på nya Tullhuset.
- Teamarbete där vi hjälper och stödjer varandra för att nå framgång där patienten är i centrum.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård, gärna med tidigare erfarenhet från en ledande befattning. Det är meriterande om du har kännedom om primärvårdens uppdrag.

Uppdraget som biträdande vårdenhetschef ställer höga krav på din förmåga att kommunicera. Du ser dialog som ett viktigt verktyg i kontakten med medarbetare, kollegor och andra interna, samt externa aktörer. En god pedagogisk förmåga är en förutsättning för att lyckas i uppdraget. Du är trygg och stabil med förmåga att skilja på det personliga och professionella i dina relationer med andra.

Då uppdraget innefattar administrativa arbetsuppgifter såsom framtagande av rutiner och policys är det en förutsättning att Du har goda datorkunskaper, är välorienterad i Office-paketet och har förmågan att uttrycka dig väl i skrift.

Din viktigaste tillgång är ditt engagemang för verksamhetens medarbetare och patienter och att du drivs av att ge våra patienter bästa möjliga vård, idag och imorgon.

Stor vikt kommer att läggs vid dina personliga egenskaper och att du kan identifiera dig med Regionens värdegrund.

• Professionalism och Ansvar
• Respekt och Ödmjukhet
• Öppenhet och Ärlighet