<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till Dialysmottagningen i Gävle

Bloddialysmottagningen i Gävle har totalt 27 behandlingsplatser. På samma våningsplan finns även påsdialysmottagning, njursviktsmottagning, samt njurmottagning som vi har ett nära samarbeta med.

Hos oss arbetar sjuksköterskor med lång erfarenhet av njursjukvård tillsammans med läkare, dietist, kurator och fysioterapeut.

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Arbetsuppgifter

Till oss kommer patienter med grav njursvikt för bloddialys. Vi behandlar akut sjuka och kroniskt sjuka patienter. Vi lägger stor vikt vid att utbilda patienterna att bli delaktiga i sin behandling. Patienterna går mellan 3-6 gånger i veckan, 4-5 timmar per behandling.

Vi arbetar även med Hem-dialysverksamhet där vi utbildar patienten att själv sköta sin bloddialys i hemmet. Vi söker nu sjuksköterska till vår enhet. Vi kan erbjuda ett intressant och utvecklande arbete som kombineras med teknik och njurmedicinsk kunskap. Introduktionen omfattar 8 veckor utifrån en fast utbildningsplan tillsammans med erfaren handledare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst ett års erfarenhet i sjuksköterskeyrket. Erfarenhet av dialyssjukvård/njursjukvård är meriterade, men inte nödvändig.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Viktigt att du kan arbeta såväl självständigt som i team och är öppen för förändring och utveckling och kan ta ett professionellt ansvar. Då vi arbetar med patientutbildning och självdialys så ser vi gärna att du trivs med att utbilda andra.

Om du känner dig intresserad av tjänsten och vill veta mer om arbetet på en bloddialysmottagning är du välkommen att boka in ett studiebesök hos oss. Kontakta då Vårdenhetschef Margareta Smedje, 026-154397.