<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Hälsopedagog med intresse för digitala lösningar

Hälsotorget erbjuder evidensbaserad kunskap genom information och stöttning i syfte att möjliggöra livsstilsförändringar hos befolkningen genom dialog och egenvårdsråd för den enskilda individen. Vidare är Hälsotorget en arena för samverkan mellan interna och externa aktörer, där man genom temadagar och temaveckor bidrar till ökad kunskap hos befolkningen inom områden som är relaterade till hälsa och vård.

Under sommaren påbörjar Hälsotorget ett nytt arbete med en digital lösning för att coacha medborgare till livsstilsförändringar i syfte att hitta sunda levnadsvanor. Utöver detta erbjuder Hälsotorget även tobaksavvänjning i grupp, sömngrupp, stavgångsgrupp och hälsosamtal. I entrén finns dessutom personal som ger alla besökare och anställda ett välkomnande bemötande, enkla råd och vid behov även vägvisning.

Arbetsuppgifter

Som Hälsopedagog på Hälsotorget i Gävle kommer du vara en viktig aktör i det fortsatta arbetet med att implementera och utveckla Hälsotorget. Genom information, dialog och riktade aktiviteter inspirerar du besökare och bidrar till att dom får ett givande besök. Du kommer att arbeta med hälsofrämjande insatser, exempelvis inom tobak, alkohol, motion, stress, sömn och psykisk ohälsa.

Nu påbörjar vi breddinförandet av en digital lösning för att coacha medborgare till livsstilsförändringar och sunda levnadsvanor - varför vi söker dig som drivs av att arbeta effektivt och innovativt med stöd av digitala lösningar.

Arbetet innebär även samverkan med interna och externa verksamheter. Arbetsplatsen är lokaliserad i sjukhusets entré, vilket innebär att du tillsammans med övriga medarbetare blir ett levande varumärke för Region Gävleborg. Under hösten 2020 öppnar vi även ett Hälsotorg på Tullhuset i Gävle där det redan befintliga konceptet behöver implementeras och utvecklas utifrån nya förutsättningar. Detta innebär att du behöver vara flexibel och kunna rotera mellan arbetsplatserna. Resor inom länet förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad Hälsopedagog och har ett stort intresse för digitala lösningar.

Du värdesätter ett gott bemötande gentemot såväl besökare och medarbetare. Vidare är du ansvarsfull och drivande med förmågan att ta egna initiativ och ha flera bollar i luften. Det är en förutsättning att du trivs med att arbeta med datorn som hjälpmedel och att du har lätt för att lära dig nya system. Du har lätt för att hantera förändringar och trivs med att utveckla nya arbetssätt. God kunskap i Office-paketet är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet och att du kan identifiera dig med Region Gävleborgs värdegrund.

- Professionalism och ansvar
- Respekt och ödmjukhet
- Öppenhet och ärlighet

Urval kommer att ske löpande.
Körkort erfodras