<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Kurator till Allmänpsykiatrisk vårdavdelning 27, Gävle

Vi är vårdens New York!
Här finns allt; psykisk ohälsa, somatisk ohälsa och social utsatthet. Detta innebär en stor variation i arbetet. Vill du vara en del av ett seriöst och engagerat team samt ha roligt på jobbet? Är du intresserad av en helhetssyn på patientens behov? Vill du påverka verksamhetens kvalitets- och utvecklingsarbete? Då är du varmt välkommen att söka till oss!

Allmänpsykiatriska avdelningen Gävle söker en kurator som tillsammans med oss vill arbeta i en modern psykiatrisk verksamhet och tillsammans med oss driva utveckling för att möta framtidens behov. Som Kurator på avdelningen ser vi att du har en ytterst central roll då du som specialist på socialt arbete kan bidra med kunskaper kring samordning, samt upprättande av SIP( samordnad individuell plan), samverkan med kommuner. I Gästrikland finns en Kuratorsgrupp där du kommer att ingå. Där diskuteras mer övergripande frågor kring utveckling av kuratorernas kunskaps perspektiv och arbetsområde. Vuxenpsykiatrin Gävleborg ligger i framkant och är bäst i landet när det gäller att använda strukturerad diagnostik för att diagnostisera bipolär sjukdom. Vår målsättning är att anpassa vårdens resurser efter varje enskild patients behov och önskemål. Vi arbetar ständigt med att utveckla och förbättra vår verksamhet genom att utvärdera vårdinnehåll och patientresultat.

Vårdavdelning 27 är en del av Vuxenpsykiatri Gävleborg och förlagd i Gävle. Verksamheten
inrymmer slutenvård. Avdelningens primära uppdrag är att ombesörja akut slutenvård för personer med allmänpsykiatriska diagnoser. Avdelningens upptagningsområde är Gästrikland. Hos oss arbetar psykiatriker, sjuksköterskor, skötare, kurator, psykolog och sekreterare. Sjuksköterskor och skötare är indelade i två vårdlag där kuratorn är en resurs för båda vårdlagen. Vår verksamhetsidé bygger på en sammanhållen vård kring den enskilde patienten, vilket innebär krav på ett medvetet och utvecklat samarbete mellan såväl den öppna som slutna vården som med andra vårdgivare/samhällsinstanser, naturligtvis patienten själv och dennes närstående.

Hos oss har du alltid tillgång till kollegor. På avdelningarna arbetar kurator 40% och du på 100% även psykiatriker, ST-läkare, AT-läkare, psykolog, psykiatrisjuksköterskor, sjuksköterskor, skötare, vårdledare, och medicinska sekreterare.

Arbetsuppgifter

Som kurator på den Allmänpsykiatriska vårdavdelningen 27 så förväntas du att:
• bidra med ett psykosocialt perspektiv i behandlingsarbetet
• erbjuda närståendestöd enskilt eller i grupp
• bevaka närståendes rätt till delaktighet och information
• särskilt bevaka barnens rätt i familjesituationen
• medverka i arbetet med tidig intervention
• utföra visst utredningsarbete i samarbete med vår läkare och psykolog
• genomföra sociala utredningar i förekommande fall
• stödja patienten i kontakten med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Socialtjänsten och andra aktörer som kan vara aktuella för den enskilde patienten
• delta i vårdplaneringar och samverkansmöten i samråd med teamen

Karriärvägar:
Hos oss finns stora möjligheter till kompetensutveckling med olika inriktningar.
• Handledare
• Chefsbank
• Forskning
• KBT- utbildning

Kvalifikationer

Vi söker en kollega som är utbildad kurator. Vi söker även dig som är ny inom området psykiatri och vill växa in i yrket. Som person är du positiv, engagerad, strukturerad och har god samarbetsförmåga. Du är flexibel och ansvarstagande och ser möjligheter istället för hinder. Vidare delar du gärna med dig av din kunskap/kompetens. Du är stabil även under stressiga förhållanden. Viktigast är att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med psykiatrisk problematik och att du vill vara med och utveckla vår verksamhet. Om detta verkar spännande och du tycker att beskrivningen passar in på dig så väntar vi nu på din ansökan.

Meriterande är yrkeserfarenhet inom området psykiatri/missbruksvård.