<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Verksamhetsutvecklare till VO Ögon och Öron-näs-hals

ÖNH-mottagningen i Gävle är en verksamhet med mottagnings- och operationsverksamhet med ett 30-tal medarbetare. Till verksamhetsområdet hör också en motsvarande ÖNH-mottagning i Hudiksvall samt Hörselvård i länet med audionomer, tekniker, ingenjörer och hörselhabilitering. Erfarna VEC för vardera enheter finns. Verksamheten samarbetar med regionens samtliga sjukhus samt primärvården och inriktar sig på att ge en hög kvalificerad vård. Vi jobbar med en ständig utveckling och kunskapsuppdatering inom vår specialitet. Vi har också kontinuerlig utbildning av interna och externa ST-läkare samt läkarkandidater och där utbildningsmomentet prioriteras högt på mottagningen.
Vi har planerad- och jourverksamhet på vår mottagning. Operationsverksamheten består av operation av hudförändringar i lokalanestesi, dagkirurgi och centraloperation. Vi bemannar med salspass och operationssköterska utom på dagkirurgen som har egen omvårdnadspersonal. Våra läkare arbetar både med mottagning, operation och jourverksamhet.
VO Ögon i Region Gävleborg bedriver akut och planerad ögonsjukvård med mottagnings- och operationsverksamhet samt synrehabilitering. Verksamheten bedrivs i Gävle, Hudiksvall och Bollnäs och leds av verksamhetschef och tre vårdenhetschefer i linjefunktion. Ögonmottagningen i Gävle bedriver mottagnings- och operationsverksamhet och är en modernt utrustad mottagning som hanterar stora patientströmmar och här arbetar ett 40-tal medarbetare med kompetenser som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, optiker, ortoptister, synpedagoger och kuratorer.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare för VO Ögon och ÖNH har du en nyckelfunktion. Du arbetar med och på uppdrag av verksamhetschefen och fungerar även som ett stöd för vårdenhetscheferna inom verksamhetsområdet. Du kommer att ha ett nära samarbete med verksamhetsområdenas två kvalitetssamordnare.

Uppdraget går ut på att bidra till förbättrad kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet och utveckling. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är:
- Initiera, leda och driva förbättringsarbeten
- Stötta organisationen i ledningssystemet och utvecklingen av detta
- Kontinuerligt omvärldsbevaka och återföra kunskap till verksamheten
- Tillsammans med medarbetarna utveckla verksamheten och organisationen.
- Delta i ledningsgruppsarbete.
- Leda uppföljning av verksamheten.

Arbetet är länsövergripande.

Kvalifikationer

Vi söker dig med passande högskoleutbildning för uppdraget. Erfarenhet av hälso- och sjukvård samt patientsäkerhetsarbete är meriterande, likväl som kunskap om gällande lagar och författningar.

Du skall ha god kunskap i office-paketets samtliga delar samt ha god datavana då detta dagligen används som verktyg i arbetet. Du har god organisatorisk och administrativ förmåga och klarar av att snabbt ställa om, prioritera och hantera parallella uppgifter.

Som person är du strukturerad, noggrann och har ett stort engagemang för verksamhetens kvalitet och patientsäkerhet. Du vill tillsammans med chefer, medarbetare och kollegor inom andra verksamheter bidra till förändring och förbättring. För att lyckas i uppdraget krävs det att du har ett genuint intresse för att eftersträva god vård och en bra arbetsmiljö, båda med hög kvalitet och säkerhet.

Arbetet ställer höga krav på att du som person är serviceinriktad, initiativrik, flexibel, noggrann och har förmågan att samarbeta med andra.
Arbetet ställer höga krav på initiativförmåga och självständighet.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Körkort erfodras