<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till Allmänpsykiatriska avdelningen i Gävle

Vi är vårdens New York! Här finns allt; psykisk ohälsa, somatisk ohälsa och social utsatthet. Detta innebär en stor variation i arbetet. Vill du vara en del av ett seriöst och engagerat team samt ha roligt på jobbet? Är du intresserad av en helhetssyn på patientens behov? Vill du påverka verksamhetens kvalitets- och utvecklingsarbete? Då är du varmt välkommen att söka till oss!

Vi arbetar med behovsstyrda scheman av vården. Det betyder att vi har nytta av såväl kvällspigga som morgonpigga i detta finns utrymme för flexibilitet till ditt livspussel.

Allmänpsykiatriska avdelningen i Gävle söker sjuksköterska som vill arbeta i en modern psykiatrisk verksamhet och tillsammans med oss driva utveckling för att möta framtidens behov. Som sjuksköterska på avdelningen ser vi att du har en ytterst central roll. Du har tillgång till regelbunden handledning och ett rikt utbildningsutbud. Vuxenpsykiatrin Gävleborg ligger i framkant och är bäst i landet när det gäller att använda strukturerad diagnostik för att diagnostisera bipolär sjukdom. Vår målsättning är att anpassa vårdens resurser efter varje enskild patients behov och önskemål. Vi arbetar ständigt med att utveckla och förbättra vår verksamhet genom att utvärdera vårdinnehåll och patientresultat.

Allmänpsykiatrisk vårdavdelning, avdelning 27 har 20 vårdplaster. Avdelningen har intag dygnets alla timmar. Vi har ett nära samarbete med psykiatriska jourmottagningen, Gästriklands psykiatriska öppenvårdsmottagningar och kommunpsykiatrin. I verksamheten finns även öppenvårdsbaserad behandling såsom ECT (elektrokonvulsiv behandling).

Hos oss har du alltid tillgång till kollegor. På avdelningarna arbetar psykiatriker, ST-läkare, AT-läkare, psykolog, psykiatrisjuksköterskor, sjuksköterskor, skötare, vårdledare, kurator, och medicinska sekreterare.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska vid psykiatrins heldygnsvård har du en viktig roll i teamet som arbetar med patientens återhämtning. I samarbete med kollegor från olika yrkeskategorier bedömer du den enskilde patientens behov av stöd, vård och behandling. Du arbetar nära patienten och samarbetar med psykiatriska öppenvården, andra vårdgivare/samhällsinstanser samt med närstående. Du ansvarar för dokumentation och distribution av läkemedel. Att handleda studenter och nya medarbetare är en naturlig del av dina arbetsuppgifter.

Efter en introduktion som är anpassad efter dina behov väntar en stimulerande arbetsmiljö där ingen dag är den andra lik. Arbetet på avdelningen ger dig en bred inblick i olika psykiatriska tillstånd.

Karriärvägar: Hos oss finns stora möjligheter till kompetensutveckling med olika inriktningar.
• Specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård
• Handledare
• Vård- eller teamledare
• Förbättringscoach
• Chefsbank
• Forskning

Kvalifikationer

Vi söker en kollega som är utbildad sjuksköterska. Vi söker även dig som är ny inom området psykiatri och vill växa in i yrket där vi efter en tids anställning kan erbjuda vidareutbildning till psykiatri sjuksköterska. Som person är du positiv, engagerad, strukturerad och har god samarbetsförmåga. Du är flexibel och ansvarstagande och ser möjligheter istället för hinder. Vidare delar du gärna med dig av din kunskap/kompetens. Du är stabil även under stressiga förhållanden. Viktigast är att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med psykiatrisk problematik och att du vill vara med och utveckla vår verksamhet. Om detta verkar spännande och du tycker att beskrivningen passar in på dig så väntar vi nu på din ansökan.

Meriterande är yrkeserfarenhet inom området psykiatri/missbruksvård.