<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Handläggare samordnare forskning och utveckling

Vill du vara en del av starka team, i ett jobb där du får bidra till regionens utveckling? Då välkomnar vi dig med din ansökan till tjänsten som handläggare/samordnare forskning och utveckling. Du har ditt uppdrag inom två avdelningar, dels som handläggare för sjukvårdsregionala forskningsrådet (60%) och dels inom FoU Välfärd (40%).
Sjukvårdsregionala forskningsrådet är ett avtalsbaserat samarbete för klinisk forskning inom Regionerna i Uppsala, Örebro, Sörmland, Värmland, Dalarna, Västmanland och Gävleborgs län. Forskningsrådet har till uppdrag att genom utdelning av anslag till forskningsprojekt stärka klinisk forskning inom regionen. Forskningsrådet ska bidra till ökad forskningssamverkan och kunskapsutvecklingen inom kliniskt angelägna områden och till en forskning med hög kvalitet och relevans för regionens hälso- och sjukvård.

FoU Välfärd är en forsknings- och utvecklingsenhet som stödjer länets socialtjänster med att utveckla socialt arbete genom forskning, utvärdering, utbildning och följeforskning. Arbetet sker i nära samarbete med kommuner och personal inom socialtjänstens individ-, äldre- och funktionshinderomsorg.

Arbetsuppgifter

Som handläggare för forskningsrådet är du delaktig i rådets samtliga processer såsom vid handläggning av ansökningar, planering, uppföljning och ekonomi. I uppdraget ligger att vara proaktiv, processorienterad, verka för utveckling av verksamheten samt samverka inom flera regioner. Uppdraget innebär kontakt med forskare och forskarstuderande i flera regioner.

Som handläggare vid FoU Välfärd är du strategiskt, administrativt och kommunikativt delaktig i avdelningens projekt och verksamhet samt till viss del administrativt stöd till avdelningschef. Du kan initiera, processa samt genomföra spridningsseminarier, konferenser, nätverksträffar samt behärskar även andra informationsfora för spridning av avdelningens arbete.

Kvalifikationer

Vi söker en person som trivs med självständigt arbete och levererar utifrån de förväntningarna som finns, samt tar ansvar för sina åtaganden. Vi ser att du är nyfiken och kommer med originella idéer och tillvägagångssätt för att utveckla verksamheten. Med lätthet administrerar du och hanterar du text och dokument med en känsla för layout och struktur. Du bidrar till att kommunicera resultat av avdelningens arbeten i interna och externa fora, samt har du för tjänsten relevant högskoleutbildning.

Krav:
. Vara noggrann, samvetsgrann och ha hög social kompetens
. Förmåga att engagera sig i sitt arbete i kombination med en känsla för service, och flexibilitet.
. Självständighet, effektivitet och samarbetsförmåga är en förutsättning
. Ha grundläggande IT-färdigheter och behärska Office-paketet
. Erfarenhet av administrativt arbete, ekonomi och webbaserad administration
. Ha mycket goda kommunikationsfärdigheter och förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift
. Goda språkkunskaper i svenska och engelska

Meriterande:
. Kännedom om forsknings- och utvecklingsverksamhet är meriterande
. Erfarenhet från att vara verksam i en akademisk miljö och/eller socialtjänst är meriterande

Urval och intervjuer sker fortlöpande