<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdenhetschef till Närvårdsavdelningen i Ljusdal

Verksamhetsområde Ljusdal drivs av Division Primärvård och består av närsjukvårdsavdelningen, tre hälsocentraler, familjeläkarakut dygnet runt samt dagrehabiliteringen, bassäng och dietist.

På Närsjukvårdsavdelningen finns det 16 vårdplatser varav Ljusdals kommun belägger 8 av platserna för korttidsvård. Vi tillhandahåller även trygghetsplatser för palliativ vård. Avdelningens uppdrag omfattar även vissa hembesök jourtid och dagsjukvårdsbehandlingar. Vi är en välbemannad verksamhet med cirka 25 medarbetare inom yrkeskategorierna sjuksköterskor och undersköterskor som alltid arbetar för att bedriva en god och säker vård för våra patienter.

Arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef ansvarar du för avdelningens verksamhet, dess kvalitet och utveckling utifrån överenskommet uppdrag. Du ansvarar även för avdelningens personal, ekonomi samt arbetsmiljö. I rollen ingår att skapa och ge förutsättningar för väldigt god dialog samt samverkan med interna och externa aktörer. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med övriga vårdenhetschefer där du har ett ansvar för att bidra till helheten.

Som vårdenhetschef hos oss kommer du att
• ansvara för den dagliga styrningen och bemanningsplaneringen som innefattar dygnet-runt-bemanning
• bidra till verksamhetens utveckling, kompetensförsörjning och rekrytering
• vara med och se till att våra medborgare får så god och nära vård som möjligt.

Hos oss får du
• arbeta tillsammans med en kompetent, sammansvetsad och engagerad arbetsgrupp
• vara innovativ och bidra till hur vi formar framtidens vård
• verka inom en spännande och viktig verksamhet.
Vill du veta mer om våra förmåner? Läs mer här! - https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett tydligt och engagerat ledarskap där du har lätt för att skapa motivation hos dina medarbetare. Det är viktigt för dig att se och ta vara på varje enskild individs kompetens och välmående. Du värdesätter en god arbetsmiljö och ser vikten av att skapa goda samarbeten samt dialoger med såväl interna som externa aktörer och samarbetspartners. Vi ser att du är kreativ till att hitta nya arbetssätt och metoder samt uppmuntrar dina medarbetare och kollegor till utveckling av verksamheten.

Då rollen som vårdenhetschef innebär ett operativt ledarskap förväntas du agera som en förebild utifrån Region Gävleborgs gemensamma värderingar; professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet.

För att lyckas i rollen ser vi att du har
• examen från relevant högskoleutbildning, gärna inom hälso- och sjukvård
• erfarenhet inom hälso- och sjukvården
• ett stort intresse för chef- och ledarskap.
Meriterande för tjänsten är om du har utbildning och eller erfarenhet inom chef- och ledarskap.