<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Kommunikationsstrateg till hälso- och sjukvården

Region Gävleborg har ansvar för områden som bidrar till den regionala utvecklingen i hela länet. Bland ansvarsområdena finns hälso- och sjukvård, folkhälsa, infrastruktur och kollektivtrafik, kompetens- och utbildningsfrågor, näringslivsutveckling, internationella frågor och kultur.

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Nu söker vi dig som vill arbeta som Kommunikationsstrateg inom Region Gävleborgs hälso- och sjukvård. Kommunikationsavdelningen inom Hälso- och sjukvården består av fyra medarbetare och en avdelningschef. Vi arbetar i nära samarbete med både varandra och Region Gävleborgs övergripande kommunikationsförvaltning.

Arbetsuppgifter

Som kommunikationsstrateg inom hälso- och sjukvården kommer du att ansvara för kommunikationen inom stora övergripande projekt, vilket innebär utveckling, genomförande och uppföljning av kommunikations- och aktivitetsplaner inom olika områden.

Uppdraget som kommunikationsstrateg är brett. Du har kapacitet att arbeta självständigt och i team med planering av kommunikation samt rådgivning i kommunikationsfrågor, oftast till verksamhet och ledning. Du tar fram kommunikationsstrategier som bidrar till uppfyllnad av verksamhetens mål, men ska också kunna kavla upp ärmarna och lösa praktiska uppgifter som att hantera frågor från media, skriva texter för webbsidor och göra enklare filmer. Kortsiktiga och långsiktiga uppdrag hanteras parallellt.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning i kommunikation eller motsvarande utbildning. Du har erfarenhet av både praktiskt och strategiskt kommunikationsarbete och är van att använda kommunikation som ett strategiskt verktyg för att uppnå verksamhetens mål.

Som kommunikationsstrateg agerar du gärna rådgivare och har erfarenhet av att jobba i projekt. Vi värdesätter förmågan att vara snabb och stresstålig samtidigt som du måste vara noggrann. Du har en mycket god stilistisk förmåga, du är väl bevandrad i Office-paketet och du är van att använda film och sociala medier som kommunikationskanaler.

Vi söker dig som är initiativrik, tycker om att arbeta självständigt och som är van vid att driva saker i mål. Du är flexibel och trivs med att förutsättningar ibland förändras. Du är prestigelös och tycker det är roligt att samarbeta med andra och bidra till ett gott arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.