<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska med primärvårdsbakgrund i spot check på akutmottagningen

Akutmottagningen är sjukvårdens ansikte utåt. Vi står beredda att ta emot alla patienter, oavsett sjukdom, dygnet runt, året om. Idag är vi ca 75 personer på akutmottagningen i Gävle och vi söker nu dig som vill bli en del i vårt fina team, och vill vara med att fortsätta utveckla vår akutmottagning framåt.

Vad kan vi erbjuda dig?
• Goda utvecklingsmöjligheter med ett brett utbildningsprogram/fortbildning
• Generöst friskvårdsbidrag med tillgång till sjukhusets gym
• Företagshälsovård
• Stöd för synundersökning eller glasögon
• Personal-klubb
• Föreläsningar

Verksamhetsområde ambulans/akut:

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.
Verksamhetsområde Ambulans/Akut i Region Gävleborg är en länsgemensam verksamhet som sörjer för den prehospital- och akutsjukvården i länet. I verksamheten arbetar ca 400 medarbetare fördelat på elva ambulansstationer och två akutmottagningar. Verksamhetsområdet Ambulans/Akut bedriver akutsjukvård på två orter i regionen; Gävle och Hudiksvall. Verksamheten på Gävle akutmottagning omfattar, förutom verksamhetschef och tre vårdenhetschefer, cirka 140 medarbetare. Yrkeskategorierna innefattar sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, chefssekreterare, kvalitetssamordnare och driftledare
Akuten i Gävle tar emot ca 51000 patienter per år och har ett stort upptagningsområde.
Vi har ett samarbete med primärvården där patienter som kommer till akutmottagningen blir bedömda av en distriktssköterska och en sjuksköterska från akuten, för att sedan anvisas dit patienten bäst kan få hjälp.
Vi har 2018 bytt triage-system från RETTS till SATS/TEWS. Vi är först i Sverige med att införa detta i en hel region.

Arbetsuppgifter

Sedan november 2015 har vi i samarbete med familjeläkarjouren haft en sjuksköterska med primärvårdsbakgrund i akutens reception vars uppgift är att genom sin kliniska erfarenhet värdera vilka patienter som är bäst lämpade för att hanteras av primärvårdens personal respektive akutens.

Detta arbetssätt har varit ett stort steg framåt genom att patienter i större utsträckning hanteras på en lämplig vårdnivå och med avsevärt bättre väntetider.

Vi söker nu Dig som har en erfarenhet inom primärvård och med ett intresse av att göra en första bedömning av våra patienter.

Kvalifikationer

Sjuksköterskelegitimation är ett krav. Erfarenhet/krav av Primärvård (gärna minst två år) vidareutbildning inom allmänmedicin är en fördel dock inget krav. God förmåga att efter utbildning och introduktion kunna göra korrekta och snabba prioriteringar i varierande patientströmmar, med din kliniska blick som främsta bedömningsinstrument.

Du ska kunna arbeta självständigt samt ha en mycket god samarbetsförmåga och bemötande.

Som sjuksköterska i spot checken arbetar du dagtid.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande