<< Tillbaka till listan över lediga jobb

HR-specialist inom Ledar- och medarbetarskap till HR-avdelningen

HR-avdelningens uppdrag är att leverera tjänster inom HR- området, med rätt innehåll, kvalité och omfattning till Region Gävleborgs övriga verksamheter. Vårt fokus är alltid på kunden och våra värderingar bygger på respekt & ödmjukhet, öppenhet & ärlighet och professionalism & ansvar.

Nu söker vi en medarbetare till vårt Team kompetens och utveckling. Teamets uppdrag är att utifrån verksamhetens behov möjliggöra kompetensutveckling och utbildning för Region Gävleborgs medarbetare och chefer.

"Region Gävleborg har under flera år arbetat med att stärka chefers förutsättningar. Arbetet är under ständig vidareutveckling för att ge chefer goda förutsättningar att vara ledare"- Lena Lundgren, enhetschef.

Arbetsuppgifter

Teamet ansvarar bland annat för Regionens ledarutvecklingsprogram. Du kommer att vara med och vidareutveckla våra utbildningar samt ge stöd riktat till våra chefer och blivande ledare. Under året genomförs även en stor utbildningssatsning kring förändringsledning, riktat till chefer och stödfunktioner. I detta uppdrag kommer du att ha en roll.

Under året kommer även ett arbete kring medarbetarskap startas upp, där du förväntas medverka tillsammans med ansvarig HR-strateg. Från och med i år så driver vi själva hela arbetsprocessen kring vår Chefsbank, vårt program för framtida chefer, vilket innebär allt från intervjuer, tester samt coachingsamtal. Då konceptet är nytt kommer vi behöva fortsätta att utveckla konceptet.

Ett stort fokus i uppdraget är att bidra till fortsatt vidareutveckling inom området, genom att bland annat arbeta fram digitala lösningar och koncept tillsammans med kollegor i teamet och ansvarig HR-strateg.

Kvalifikationer

Som person ser vi gärna att du är initiativtagande och har en naturlig förmåga för att komma på kreativa idéer och lösningar på de utmaningar du möter, samtidigt som du är strukturerad. Vi tror att du har lätt för att anpassa budskap så att det blir tydligt för mottagaren vad du menar. Du uppskattar att samarbeta med andra och har lätt att skapa kontakt och underhålla relationer med andra samtidigt som du tycker om att vara självgående inom dina ansvarsområden.

För tjänsten krävs:
- Högskoleutbildning gärna med beteendevetenskaplig eller pedagogisk inriktning eller motsvarande.
- Erfarenhet av eget chef- ledarskap

Du har även kompetens och erfarenhet från att genomföra utvecklingsinsatser till chefer/ledare samt grupper. Du behöver vara trygg i leda eller facilitera grupputveckling, coachningssamtal motsvarande.

Varmt välkommen med din ansökan!