<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till LARO Gävle

Vuxenpsykiatri Gävleborg bedriver specialiserad psykiatrisk vård för länets drygt 280 000 invånare. I verksamheten arbetar drygt 400 medarbetare. Öppenvårdsmottagningar finns på sex orter och avdelningar för heldygnsvård finns i Gävle och Hudiksvall. Därtill finns en länsövergripande rättspsykiatrisk enhet. Beroendemottagningarna inom Region Gävleborg har sedan hösten 2018 en organisatorisk tillhörighet till länets vuxenpsykiatri. Det finns idag 6 mottagningar spridda över länet varav de fyra i Hälsingland drivs i samverkan med kommunernas socialtjänst. Från hösten 2019 har LARO organisatorisk tillhörighet till Beroendevården. LARO finns idag på två platser i länet Gävle och Söderhamn.

Just nu befinner sig mottagningarna i en spännande fas med flera utvecklingsprojekt för att förbättra och förändra beroendevården i linje med nationella riktlinjer och med tydligt patientfokus. Hos oss arbetar du med beroendevård nära patienten och det du gör på jobbet varje dag förändrar många människors liv. Arbetsplatsen präglas av arbetsglädje, ett genuint intresse för patientgruppen samt hög kompetens vilket är god förutsättning för bra beroendevård. Därför är också våra medarbetare vår viktigaste resurs. Ta chansen du också till ett spännande och utvecklande arbete som sjuksköterska inom beroendevården i Region Gävleborg.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss har du ett övergripande behandlings- och omvårdnadsansvar för patienter i samarbete med ansvarig läkare. Du är en del av vårt team där du gör kliniska bedömningar, administrerar läkemedel, genomför drogkontroller och andra sedvanliga sjuksköterskeuppgifter. Du samordnar vårdinsatser för patienten och är en viktig del i vårt team som arbetar utifrån en medicinsk- och socialpsykiatrisk modell.

Arbetet innefattar bedömningar och uppföljning i öppenvård av patienter med läkemedelsassisterad behandling. Arbetet på LARO mottagningen innebär också ett omfattande samarbete med vårdgrannar och nätverk kring patienten. Det finns stora möjligheter för alla medarbetare att delta i pågående eller nya utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av psykiatri och/eller beroendevård. Det är viktigt att du uppskattar teamarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Som person är du trygg och har god kommunikativ förmåga där du är lyhörd för din omgivning. Du trivs med en varierande arbetsdag och har förmågan att snabbt ställa om vid olika situationer. Du är tillmötesgående i ditt bemötande och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Vidare är du som person engagerad och strukturerad och gärna delar med dig av dig erfarenhet och kompetens. Viktigast är att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med missbruk och beroende problematik och att du vill vara med och utveckla vår verksamhet.
Körkort erfordras