<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till Infektionsavdelningen i Gävle

Är du en sjuksköterska som vill arbeta i händelsernas centrum och vill göra en insats för de i samhället som behöver dig mest? Då ska du jobba hos oss på Infektionsavdelningen!
Vi är den enhet i regionen som bedriver inneliggande specialiserad vård för svårare infektionstillstånd som exempelvis sepsis, endokarditer, TBC, tropikmedicin som malaria och inte minst Covid-19. Infektionsavdelningen har 24 vårdplatser uppdelat på fyra vårdlag. Vi vårdar patienter i alla åldrar och samverkar med flera andra verksamheter som t.ex. ortopedi, kirurgi och barn- och ungdomssjukvård. Vi lägger stor vikt på helhetssyn och patienten och anhörigas delaktighet i vården.

Vi är en välbemannad och engagerad arbetsgrupp med god sammanhållning som arbetar i en professionell atmosfär. Vi har stor möjlighet att påverka våra arbetstider genom individuella scheman, liksom vår arbetsmiljö och egen utveckling.

På infektionsavdelningen är kompetensutveckling viktigt, både inom såväl omvårdnadsämnen som medicinska frågor. Läkarteamet håller varje vecka internutbildningar kopplade till patientfall och vi erbjuder även praktiska utbildningstillfällen i samverkan med interna och externa utbildare.

Som nyanställd sjuksköterska får du en omfattande, löpande och individuell introduktion på avdelningen under fyra veckor. Du får en egen mentor som stöttar dig som nyanställd på arbetsplatsen. Du deltar även i regionens årslånga introduktionsutbildning för nyanställda sjuksköterskor samt en rookiegrupp på avdelningen där erfarna och nya sjuksköterskor får byta erfarenheter.

Kompetensutveckling är centralt hos oss och nu i vinter har Region Gävleborgs första specialistsjuksköterskor inom infektionssjukvård tagit examen. De kommer nu i sin nya roll utveckla avdelningen och dess medarbetare.

Vi erbjuder möjlighet till nattjänstgöring med förmånligt nattavtal och ett generöst friskvårdsbidrag.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på infektionsavdelningen i Gävle erbjuds du ett roligt och ständigt utvecklande arbete inom ett av sjukvårdens mest spännande områden. Du är arbetsledare för ditt vårdlag och samordnar både medicinska och omvårdnadsfrågor i team med läkare, andra sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter.

På avdelningen finns även stödfunktioner som koordinator, vårdledare, vårdenhetschef och sekreterare som är behjälpliga i det dagliga arbetet och i den mer långsiktiga planeringen.

För oss är patientsäkerhet, arbetsmiljöarbete och kompetensutveckling högt prioriterat och vi hoppas att du tycker likadant! Respekt, öppenhet och ödmjukhet för både patienter och kollegor är exempel från vår värdegrund. Som medarbetare på Infektionsavdelningen är dessa värdeord ryggraden i alla möten, med såväl patienter som kollegor. Vi tror att du kommer att trivas hos oss om du delar vår värdegrund!

Kvalifikationer

Nu söker vi Dig som är legitimerad sjuksköterska till vårt team på Infektionsavdelningen! Hos oss får du möjlighet att vara en del av den fortsatta utvecklingen av vår avdelning. Vi söker både dig som är ny i din roll och du som har arbetat en längre tid. Läser du till sjuksköterska och tar examen i juni 2020 så är du välkommen med din ansökan, vi kan då planera en bra introduktion i god tid. Vill du arbeta deltid eller på timme är du också välkommen att söka, samt om du vill dela din tjänst mellan flera verksamheter.

Vi vill att du har ett intresse för vården av den akut sjuka patienten. Du vill även utveckla och utmana din kliniska blick, då flertalet av våra patienter har komplexa sjukdomstillstånd som ställer krav på hög omvårdnadskompetens.

För att lyckas i den här rollen är ett flexibelt förhållningssätt och god samarbetsförmåga en förutsättning, då vi dagligen samarbetar med flertalet kliniker inom Region Gävleborg. Det vardagliga arbetet är varierat och ibland oförutsägbart, vilket ställer krav på att du är strukturerad och beslutsam.

Handledarutbildning eller erfarenhet från handledning av sjuksköterskestudenter är meriterande.

Vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.