<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdenhetschef till Södertull Din hälsocentral

Södertull Din hälsocentral är beläget på söder i centrala Gävle. Hälsocentralen ligger på cykelavstånd från tågstationen och bussförbindelserna är goda. Med våra 8400 listade är vi bland de största offentligt drivna hälsocentralerna i Gävle och bemannas med ca 50 medarbetare.

Vi bedriver primärvård med läkarmottagning, närakut, distriktssköterskemottagning, hemsjukvård, BVC, psykosocialt team, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom ansvarar vi för flera vård- och omsorgsboenden samt Migrationsverkets förvar i Gävle. Vi har även specialistmottagningar för astma/KOL, diabetes, hjärtsvikt, inkontinens och hälsosamtal.

Vi är en hälsocentral som kännetecknas av gemenskap och goda samarbeten. Här finns en framåtanda och en drivkraft, att tillsammans utveckla och förbättra verksamheten. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden - Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef arbetar Du i linjeorganisation och är direkt underställd verksamhetschefen. Du har det övergripande ansvaret för enheten, vilket omfattar kvalitet, ekonomi samt personal och arbetsmiljö. Du ansvarar även för att säkerställa en effektiv och patientsäker produktionsplanering. Tillsammans med övriga vårdenhetschefer och verksamhetschef ingår Du i verksamhetsområdets ledningsgrupp där vi tillsammans arbetar strategiskt utifrån ett helhetsperspektiv.

Ditt uppdrag handlar om att inspirera och motivera dina medarbetare, och att skapa förutsättningar för varje individ att lyckas och utvecklas i sitt uppdrag. Du arbetar metodiskt för att tillvarata och utveckla den kompetens och det engagemang som finns på enheten. Utifrån nya krav och förutsättningar för framtidens primärvård, präglas ditt arbete av löpande förbättringsinsatser och förändringsarbeten.

Vid din sida har du en biträdande vårdenhetschef, och du har själv möjlighet att påverka hur ni fördelar ansvarsområden och arbetsuppgifter mellan er.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med goda möjligheter att utvecklas i din roll som chef och ledare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god kunskap om primärvårdens uppdrag och ett genuint intresse för ledarskap och människor. Du trivs i en föränderlig och dynamisk verksamhet, och ditt sätt att leda bygger på tillit och tillgänglighet.

Framgång i den här rollen förutsätter att du har förmåga att:
• Anpassa ditt ledarskap utifrån individ och situation
• Vara tydlig och ta ansvar för att fullfölja åtaganden
• Anpassa dig till nya situationer och arbetssätt
• Skapa förtroendefulla relationer och goda samarbeten, internt och externt
• Prioritera, planera och organisera på ett effektivt sätt

För tjänsten krävs vidare:
- Relevant utbildning med inriktning hälso- och sjukvård
- Ledarerfarenhet från chefsroll eller annat ledande uppdrag

Har du erfarenhet av arbete inom primärvården, eller från ledarskap inom hälso-sjukvården, ser vi det som meriterande. Datavana och god förmåga att snabbt kunna ta till dig nya IT- system är en förutsättning, liksom att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du är varmt välkommen med din ansökan, eller att höra av dig till någon av nedanstående kontaktpersoner om du har några frågor.