<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Klinisk farmaceut till Läkemedelsenheten i Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Som farmaceut tillhör du Läkemedelsenheten som är en del av Hälso- och sjukvårdens gemensamma resurser (HSR). HSR består av flera enheter med olika professioner som stöder verksamheterna inom hälso- och sjukvården. Utöver farmaceuter exempelvis ekonomer, verksamhetsutvecklare, medicintekniska ingenjörer, medicinska rådgivare, chefläkare m.fl.

Läkemedelsenheten (i nuläget 24 farmaceuter) arbetar brett och regionsövergripande inom många olika läkemedelsområden, och bidrar utifrån sina förutsättningar till Region Gävleborgs arbete med "vår gemensamma patient".

Det övergripande uppdraget är att verka för en rationell, säker och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning och en optimal läkemedelshantering i hela vårdkedjan. I praktiken innebär det bland annat kliniskt arbete i primärvård och slutenvård, läkemedelskommittéarbete, patientsäkerhetsarbete samt uppföljning utifrån både ekonomi och kvalitet. Läkemedelsenhetens farmaceuter utför också praktiska sjukhusapotekstjänster, d.v.s. läkemedelsservice och produktion av slutenvårdsdos.

Annons innehåller 1 tillsvidaretjänst och 1 vikariat tom 2021-08-31

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del i vårt läkemedelsteam i Gävle och i första hand arbeta med klinisk farmaci i form av läkemedelsgenomgångar inom slutenvård och primärvård. Även andra arbetsuppgifter såsom kvalitetsarbete, verksamhetsutveckling, patientsäkerhetsarbete och utbildningar kan bli aktuella, och styrs av verksamhetens behov och av dina intressen och erfarenheter. I dina arbetsuppgifter ingår daglig samverkan med läkare, sjuksköterskor, övrig vårdpersonal och patienter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller legitimerad receptarie och har gått grundkurserna i klinisk farmaci (Fördjupad farmakoterapi och Klinikorienterad farmaci). Erfarenhet av arbete inom klinisk farmaci och/eller magisterprogram i klinisk farmaci är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person har du lätt för att kommunicera och förmedla kompetens på ett pedagogiskt sätt. Du är ansvarstagande, har god förmåga att arbeta självgående och att arbeta i team med flera professioner. Du är flexibel och van vid att arbeta med flera saker samtidigt.
Arbetet omfattar tjänstgöring i hela länet med tjänstgöringsort Gävle.
Körkort erfordras
Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!