<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Nutritionsassistent till Dietistenheten i Hudiksvall

Dietistenheten är en relativt ny vårdenhet som startade hösten 2017 och består av 22 dietister. Hela enheten är delad i tre arbetslag, två inom specialistvård, på sjukhusen i Gävle och Hudiksvall och ett inom primärvård. Tillsammans med dietisterna vill vi att du ska vara med och bidra i ett långsiktigt utvecklingsarbete för att öka nutritionens självklarhet i vården. Då enheten fortfarande är relativt ny, jobbar vi aktivt med att utveckla och skapa nya arbetssätt kopplat till tydliga mål och uppdrag. Detta tror vi kommer att skapa värde och förbättra kvalitén för våra patienter och medborgare. Vi värnar om ett gott arbetsklimat, aktivt medarbetarskap och möjlighet till kompetensutveckling. Vi erbjuder Dig ett arbete nära erfarna kollegor som ger dig handledning efter behov.

Dietistenheten servar primärvård och vårdenheter inom specialistsjukvården som exempelvis stroke-, medicin-, kirurg-, onkologavdelning och mottagningar. Det finns möjlighet att efter avslutade studier, fortsätta dietistarbetet inom vår härliga dietistenhet. I förlängningen kan du ha möjlighet att prova på andra inriktningar för att bredda din kompetens och utveckla din roll som dietist.

Vi söker nu två Nutritionsassistenter till specialistvården, en till Hudiksvall och en till Gävle. Där får du möjligheten att jobba tillsammans med erfarna dietister, mot både mottagning och avdelning.

Skicka in en ansökan så kanske vi får möjlighet att ha dig med i dietistenheten och jobba mot vår vision, det bästa nutritionsomhändertagandet i landet.

Arbetsuppgifter

Är du en driven person som studerar till dietist och vill vara med på en utvecklingsresa med patienters nutrition i fokus? Då vill vi ha dig med till Dietistenheten i Region Gävleborg. Vår vision är att Region Gävleborg ska ha det bästa nutritionsomhändertagandet i landet.

Arbetet består av sedvanliga arbetsuppgifter vid en dietistmottagning och en viktig del av rollen innefattar samverkan inom gruppen och tvärprofessionellt. Vi arbetar med intern och extern kompetensutveckling inom olika specialområden och dietisterna deltar aktivt med utvecklingsarbeten mot uppsatta mål. Vid båda orterna har vi team med erfarna dietister som du har nära samarbete med. De jobbar mot samtliga vårdenheter vid sjukhusen samt barn- och ungdomshabiliteringen.

Som nutritionsassistent kan du sköta administrativa uppgifter såsom att ta emot telefonsamtal från patienter och personal, beräkna kostregistreringar, bedöma energibehov samt beställa näringsdrycker och sondnäring. Du kan ha viss patientbehandling under handledning, för exempelvis hyperlipidemi- och diabetespatienter. Du kan ha telefonuppföljning med patienter som dietist tidigare träffat. Som nutritionsassistent arbetar du med legitimerad dietist som handleder, delegerar och fördelar arbetet. Du dokumenterar i journal. Vi arbetar enligt nutritionsvårdsprocessen (NCP).

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som till sommaren gått ut och klarat termin 4 eller 5 på dietistprogrammet. Vi värdesätter att du kan arbeta självständigt samt är engagerad och initiativrik.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och flexibilitet. Personliga egenskaper som att vara positiv, innovativ och ha god samarbetsförmåga är en fördel. Det viktigaste av allt är att du är dig själv och att du vill ta gemensamt ansvar för vår gemensamma patient, med nutritionen i fokus!

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Start- och slutdatum är möjligt att justera för att möjliggöra viss sommarledighet.