<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Bedömningstandläkare till Beställarenheten för tandvård, Region Gävleborg

Beställarenheten för Tandvård ansvarar för tandvård gällande barn- och ungdomar, samt viss tandvård för äldre, sjuka och funktionshindrade som är berättigade till regionens tandvårdsstöd.

Vi är en avdelning med 3 medarbetare som ger oss fina förutsättningar till ett nära samarbete och ett öppet klimat i arbetsgruppen. Hos oss arbetar förutom bedömningstandläkare även en handläggare samt en administrativ assistent och vi finns på Teknikparken i Gävle. Inom våran enhet ingår även Hälsovalskontoret som har ansvar för Hälsoval inom Region Gävleborg.

Arbetsuppgifter

Beställarenheten för Tandvård ansvarar för den del av tandvården som Region Gävleborg finansierar, det vill säga tandvård för barn- och ungdomar, samt viss tandvård för äldre, sjuka och funktionshindrade som är berättigade till regionens tandvårdsstöd. Mer att läsa om tandvårdsstöden finns att läsa på 1177 Vårdguidens webbplats- Region Gävleborgs tandvårdsstöd för vuxna.

Som bedömningstandläkare kommer du att bedöma inkommande förhandsbedömningar av S-, F- och N-tandvård, samt meddela beslut gällande detta.

Arbetet med bedömningar motsvarar cirka 40 %, vilket ger möjlighet till kliniskt arbete. Vid lägre tjänstgöringsgrad kan detta fördelas på fler personer.

Vid en heltidsanställning tillkommer arbetsuppgifter såsom teamarbete, samverkan med kommuner rörande uppsökande verksamhet, administration av barntandvård, samt deltagande i nätverk.

Kvalifikationer

För detta jobb behöver du vara legitimerad tandläkare med lång klinisk erfarenhet inom allmäntandvård och/eller sjukhustandvård. Du har goda kunskaper i tandvårdsförordning, föreskrifter för tandvården och regionala riktlinjer som reglerar regionens tandvårdsstöd. Du är också goda kunskaper i Officepaketet. Erfarenhet av arbete med tandvård för personer med sjukdomar/medicinsk tandvård och funktionsvariationer är meriterande.

Du arbetar självständigt och har god förmåga att fatta beslut samt motivera dessa skriftligt. Du har även en god kommunikativ förmåga, är lyhörd och serviceinriktad.

Körkort erfordras.