<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Psykolog/beteendevetare till Företaghälsa Region Gävleborg

Hudiksvall-, Bollnäs-, Gävle-, Ockelbo-, Sandviken-, Ovanåker-, Söderhamn och Hofors kommuner har tillsammans med Region Gävleborg bildat en gemensam Företagshälsa. Vi servar därigenom cirka 30 000 anställda i länet. Organisatoriskt finns vi i Region Gävleborg. Vi är idag 38 medarbetare med placeringar i Bollnäs, Hudiksvall, Sandviken och Gävle. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida www.regiongavleborg.se/foretagshalsan-gavleborg.

Arbetsuppgifter

Som psykolog eller beteendevetare har du ett omväxlande arbete i en kreativ miljö. Du stödjer våra kunder i det systematiska arbetsmiljöarbetet och ingår i ett multiprofessionellt team.

I arbetsuppgifterna ingår uppdrag både på individ- grupp- och organisationsnivå, exempelvis kartläggningar inom den organisatoriska och sociala arbetsmiljön, chef- och ledarstöd och arbetslivsinriktad rehabilitering. Det förebyggande och främjande arbetsmiljöarbetet innehåller bl.a. stöd vid riskbedömningar, utbildning, information, råd och stöd till både chefer och anställda.

Som psykolog kommer du även att arbeta utredande inom ramen för de arbetsförmågeutredningar som vi utför.

Vi som arbetar på Företagshälsa Region Gävleborg fungerar också som arbetsmiljökonsulter, vilket innebär att vi bistår chefen i olika typer av arbetsmiljöfrågor och finns med som en oberoende expertresurs och stödjer våra kunders arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och verka för en god arbetsmiljö. Viktiga ingredienser i vårt arbete är helhetssyn och ett konsultativt arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker nu två tjänster för dig som är legitimerad psykolog eller har annan motsvarande beteendevetenskaplig utbildning.

Meriterande är:
• Kunskap om arbetsmiljölagstiftningen
• Kunskap om den offentliga sektorn och dess specifika behov
• Erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljö-, organisations- och ledarskapsfrågor
• Erfarenhet av att arbeta konsultativt
• Erfarenhet av arbete inom företagshälsovård

Du är en person som är flexibel och intresserad av att skapa möjligheter och utveckling tillsammans med andra. En förutsättning för teamarbete är samarbetsförmåga, ödmjukhet och engagemang. Du bör ha ett stort intresse för det systematiska arbetsmiljöarbetet och hur du på ett främjande, förebyggande och efterhjälpande sätt kan stödja chefer ute i verksamheterna inom detta område.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Placeringsorten är Gävle eller Sandviken. Tjänstgöring förekommer vid Företagshälsans olika enheter vilket innebär en del resor i tjänsten. Körkort erfordras