<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Ögonsjuksköterska/sjuksköterska till Ögonmottagningen i Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

VO Ögon bedriver akut och planerad ögonsjukvård med mottagnings- och operationsverksamhet samt synrehabilitering.

Ögonmottagningen i Gävle bedriver både mottagnings- och operationsverksamhet och är en modernt utrustad mottagning som hanterar stora patientströmmar. Till mottagningen hör ett 40-tal medarbetare med hög kompetens såsom läkare, ögonsjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, optiker och ortoptister.

Vi har omväxlande arbetsuppgifter i ett ofta högt tempo, så för oss är det extra viktigt med arbetsglädje och vi arbetar ständigt med utveckling av det vardagliga. Vi erbjuder dig:

• Dagtidsarbete
• Omväxlande och patientfokuserad miljö
• Goda utvecklingsmöjligheter
• Generöst friskvårdsbidrag

Varmt välkommen med din ansökan idag, vi rekryterar löpande under ansökningstiden.

Arbetsuppgifter

På mottagningen kommer du att utföra förberedande undersökningar på patienter inför läkarbesök på mottagningen med bland annat synprövning, ögontrycksmätning och synfältsundersökning. På operationsmottagningen kommer du att ta hand om patienterna före och efter operation samt assistera vid enklare ingrepp.

Ögonsjuksköterskan har egen mottagning för patienter med till exempel glaukom och diabetes. I arbetet ingår även telefonrådgivning och att assisterar på operation. Arbetsuppgifterna kan anpassas beroende på din utbildning och tidigare erfarenheter.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska och det är meriterande om du har en specialistutbildning inom ögonsjukvård.

Vi söker dig som trivs både med att arbeta självständigt och i team, och som är intresserad av och har lätt för att hantera olika teknisk apparatur. Du är strukturerad i ditt arbete samtidigt som du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och behåller ditt lugn och fokus i stressade situationer. Du har god samarbetsförmåga, ett gott bemötande och är tydlig i din kommunikation både till arbetskamrater och patienter.

Ansök här