<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Barn- och ungdomssjukvården i Gävle söker sjuksköterska/ barnsjuksköterska

Barn - och ungdomssjukvården i Gävleborg bedriver öppenvårdsverksamhet i Gävle, Bollnäs och Hudiksvall samt slutenvårdsavdelningar i Gävle och Hudiksvall, med allmänpediatrisk och neonatalavdelning.

Vårdavdelningarna i Gävle har 11 vårdplatser på allmänpediatriska enheten och 9 på neonatalenheten.

På neonatalavdelningen vårdas för tidigt födda barn från vecka 29 samt sjuka nyfödda barn och deras familjer. Inom neonatalvården har vi nära samarbete med kvinnosjukvården och vi har påbörjat en detaljplanering av nya gemensamma lokaler för familjecentrerad nyföddhetsvård i såväl Gävle som Hudiksvall.

På vår allmänpediatriska vårdavdelning tar vi emot barn och ungdomar 0-17 år med medicinska åkommor men vårdar även barn i samarbete med kirurg-, ortoped-, ÖNH-, BUP samt infektionskliniken. Vi samverkar också med barnsektionen på akutmottagningen. Vi har akuta observationsplatser och samarbetar tätt med dag- och hemsjukvård.

Vi arbetar med NOBAB standard och jämlik vård som ledord.

Arbetsuppgifter

Vi söker en specialistsjuksköterska inom hälso och sjukvård för barn och ungdomar eller leg. sjuksköterska till Barn och ungdomssjukvårdens vårdavdelningar.

Hos oss erbjuds du ett givande och meningsfullt arbete där du får ta hand om barn och ungdomar på vår allmänpediatriska- eller neonatalavdelning.

På neonatalavdelningen arbetar vi familjecentrerat där all vårdplanering samt omvårdnadsåtgärder utförs i samråd med barnets vårdnadshavare. Vi har nära samarbete med kvinnokliniken vilket innebär att en del av arbetsuppgifterna kan bestå av omvårdnad av nyförlösta mödrar.

Barn som vårdas hos oss kan vara i behov av särskild medicinteknisk utrustning, t.ex. behandling med CPAP eller högflödesgrimma, övervakning och speciell omvårdnad.
Arbetet innefattar akutsjukvård, med beredskap att gå på larm på förlossning/operation.
På den allmän pediatriska avdelningen kommer du att ta hand om våra patienter i par med annan sjuksköterska
eller undersköterska där du ansvarar för ronder, pedagogiskt och medicinskt förberedelsearbete, behandling, provtagning vårdplanering samt att våra barn och ungdomar får en god omvårdnad. för våra barnmedicinska-, kirurg-, ortoped-, öron-, och BUP-patienter. Verksamheten är både akut och planerad och med olika specialiteter samt ett ålderspann på 0-17 år så det är ett mycket varierade, stimulerande och utvecklande arbete.
En viktig del av arbetet inom Barn- och ungdomssjukvården är också att stötta föräldrarna så att de kan känna sig trygga med den vård vi ger.
Arbetet innebär tjänstgöring dag, kväll, natt samt 2 arbetshelger på 5 veckor. Schemaläggning sker i Time Care som är ett planeringsverktyg. Nattavtal finns inom Regionen

Vi har en introduktion på minst 5 veckor, både praktisk och teoretisk.


Vi erbjuder ett friskvårdsbidrag och har en träningsanläggning med gym och ledarledda pass.

Även om din huvudplacering är på en av våra enheter finns möjlighet till rotation. Vi har i dagsläget personal som roterar till mottagning, dagsjukvård, hemsjukvård och barnakuten.


Kvalifikationer

Meriterande är om du har examen som specialistsjuksköterska inom Hälso och sjukvård för barn och ungdomar. Vi har även möjlighet att ta emot nyutexaminerade sjuksköterskor

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund ord: professionalism & ansvar, respekt & ödmjukhet och öppenhet & ärlighet.

Vi hoppas att du vill vara med i den spännande utvecklingen av vår verksamhet och vi ser fram emot din ansökan.
Urval och intervjuer sker löpande.

Ansök här