<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Distriktssköteska/sjuksköterska med diabetesinriktning till Andersberg Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Andersberg Din hälsocentral är en medelstor hälsocentral i ett mångkulturellt bostadsområde. Vi bedriver primärvård med läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, BVC, familjecentral, psykosocialt team, arbetsterapi och fysioterapi. På hälsocentralen finns också undersköterskor, medicinska sekreterare, och rehabkoordinator. Huvuddelen av vårt arbete sker på mottagningen, men vi ansvarar också för läkarsinsatser i hemsjukvård och särskilt boende. Vi ser varandra som en tillgång och använder oss av varandras specialkunskap. Vi har patienten i fokus och ett gemensamt mål att tillsammans ge bästa möjliga vård. Vi utmärks av ett gott samarbete mellan alla yrkesgrupper, ett stort engagemang att utveckla verksamheten samt en god och välkomnande stämning.

Vi har växtvärk då vårt uppdrag ökat och söker därför Dig som vill vara med att fylla ut kostymen och tillsammans med oss bidra till att vår verksamhet blir ännu bättre.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår distriktssköterskemottagning, telefonrådgivning, mottagningsarbete och hembesök vid behov. Cirka 50% av uppdraget har inriktning emot diabetesmottagning. Det ställs krav på självständigt arbete, flexibilitet, ett gott bemötande, god samarbetsförmåga, och professionellt ansvar. För att stärka och förbättra vårt diabetesflöde söker vi nu ytterligare en diabetessjuksköterska. Vi har idag en mycket bra kompetens men närmar oss ett generationsskifte och välkomnar här dig som är intresserad. Idag är denna patientgrupp prioriterad och vi arbetar internt med en rad förbättringar inom ramen för god diabetesvård.

Som diabetessköterska har du ett fritt och självständigt arbete i nära samarbete med läkare, fysioterapeuter, dietister, fotvårdsspecialist. Du arbetar efter nationella riktlinjer och har ett diabetesråd och diabetes-nätverk som stöd i utvecklingsfrågor.

Goda möjligheter till kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet som distriktsköterska/sjuksköterska.

Du är legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeexamen som distriktssköterska alternativt legitimerad sjuksköterska.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom primärvården. Det är även meriterande om du är diabetessköterska. Du är flexibel, ansvarstagande och är lösningsfokuserad med god samarbetsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansök här