<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till Hjärtavdelningen/HIA, Bollnäs

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Vi erbjuder en arbetsplats med fräscha och välplanerade lokaler och ett mycket gott arbetsklimat. Avdelningen har 14 vårdplatser. Hos oss finns alltid ett kompetent och välfungerande team med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. På dagtid finns även fysioterapeuter och arbetsterapeuter som svarar för rehabiliteringsinsatser på avdelningen.
Till avdelningen hör även en sjuksköterskemottagning med hjärtrehabilitering som inkluderar fysioterapeut och sjuksköterskemottagning för hjärtsvikt- och pacemakerpatienter. På avdelningen och mottagningarna arbetar vi efter nationella kvalitetsregister som visar att vi bedriver en vård av mycket hög kvalitet.

Vi har stor möjlighet att påverka våra arbetstider genom individuella scheman, liksom vår arbetsmiljö och egen utveckling. På hjärtavdelningen är kompetensutveckling viktigt och läkarteamet håller internutbildningar kopplade till patientfall. Som nyanställd sjuksköterska får du en omfattande och individuell introduktion. Hos oss finns möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta och trevliga kollegor i en arbetsmiljö präglad av våra värderingar: professionalism & ansvar, öppenhet & ärlighet, respekt & ödmjukhet. Hos oss är samverkan mellan olika yrkeskategorier självklar.

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta med sedvanliga arbetsuppgifter för en sjuksköterska på en hjärtavdelning/hjärtintensivvårdsavdelning. Du vårdar patienter med bland annat hjärtinfarkt, arytmier, hjärtsvikt och patienter efter hjärtoperationer. Ballongvidgning och pacemakeroperation utförs på Gävle sjukhus och öppna hjärtoperationer utförs vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Du vårdar även patienter med andra internmedicinska sjukdomar som behöver övervakning.
Som sjuksköterska hos oss kommer du att:
-Vara arbetsledare för ditt vårdlag och samordna både medicinska och omvårdnadsfrågor i team med läkare, andra sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter.
-Granska och dokumentera hjärtövervakning i samråd med läkare
-Föra en dialog med patienter om sekundär prevention
-Arbeta med olika ansvarsområden
-Vara schemalagd på dag-, kvälls- och nattjänstgöring då det ingår i tjänsten

Kvalifikationer

Är du en sjuksköterska som vill arbeta i en flexibel arbetsmiljö där ingen dag är den andra lik?
Vi vill att du har ett intresse för hjärtsjukdomar och att vårda akut sjuka patienter. Du vill utveckla och utmana din kliniska blick, då flertalet av våra patienter har komplexa sjukdomstillstånd som ställer krav på hög omvårdnadskompetens. Det vardagliga arbetet är varierat och ibland oförutsägbart, vilket ställer krav på att du är strukturerad, har initiativförmåga och kan fatta egna beslut. Du har en positiv attityd och har en vilja att tillsammans med dina kollegor se möjligheter för att vara delaktig och utveckla verksamheten.
Genom ditt engagemang, professionella förhållningssätt och din kommunikativa förmåga skapar du goda relationer med medarbetare och patienter.
Bakgrund
Du är legitimerad sjuksköterska. Meriterande med tidigare erfarenhet inom hjärtsjukvård eller akutsjukvård.
Hos oss får du:
•En arbetsplats med ett mycket gott arbetsklimat.
•Möjlighet till egen utveckling och tillsammans med dina kompetenta kollegor.
•Samverka med flertalet olika yrkeskategorier.
•Individuell lönesättning.

Ansök här