<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdenhetschef till Syncentral, Gävle

Syncentralen är en enhet inom verksamhetsområdet Ögon. Verksamhetsområdets övergripande uppdrag är att bedriva akut och planerad ögonsjukvård, med mottagnings- och operationsverksamhet samt synrehabilitering.

Syncentralen ansvarar för habilitering och rehabilitering av personer i alla åldrar med synnedsättning och är en resurs för personer med synskada. Inom enheten arbetar cirka 35 medarbetare, så som administrativ personal, kuratorer, optiker, medicinska sekreterare, synpedagoger och fysioterapeut.

Nu söker vi dig som tillsammans med dina medarbetare, vill fortsätta driva och utveckla ögonsjukvården och Syncentralens verksamhet för framtiden.

Arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef ansvarar du för personal, verksamhet och ekonomi och du ser dessa tre områden som en helhet, där alla är beroende av varandra för att nå en framgångsrik verksamhet. Du tar ansvar för din verksamhet utifrån dina befogenheter, genom att leda och utveckla mot beslutade mål för Regionens bästa.

I ditt uppdrag ingår att:

• Planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten
• Skapa förutsättningar för en attraktiv arbetsplats, genom dialog och delaktighet
• Driva enhetens utvecklingsarbete framåt, där du som chef bidrar till att skapa en kultur som präglas av ständiga förbättringar
• Själv delta, samt bidra till att skapa goda förutsättningar för god intern och extern samverkan

Omvärldsbevakning och att hålla sig ajour med den tekniska utvecklingen inom området, är en självklarhet för att kunna möta framtiden på bästa sätt. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp, vilket innebär ett spännande arbete, där du är engagerad i hela verksamhetsområdets resultat och utveckling.

Hos oss får du:
• Ett dynamiskt och stimulerande arbete, tillsammans med engagerade och kompetenta medarbetare och chefskollegor
• Dagtidstjänstgöring måndag -fredag
• Möjlighet att var med och utveckla dagens och morgondagens ögonsjukvård
• Goda förutsättningar att trivas, lyckas och utvecklas i din chefs-/ledarroll

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida - https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning på högskolenivå, gärna med inriktning hälso-/sjukvård. Du har tidigare chef-/ledarerfarenhet med ansvar för verksamhet, ekonomi och medarbetare. Har du erfarenhet av ögonsjukvård och synrehabilitering i någon mening, ser vi det som meriterande.

Datavana och god förmåga att snabbt kunna ta till dig nya IT- system är en förutsättning, liksom att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Ett framgångsrikt ledarskap i det här uppdraget förutsätter att du är:

• Välorganiserad, med förmåga att planera, analysera och prioritera
• Relationsorienterad med förmåga att skapa delaktighet och goda samarbeten
• Tydlig och trygg i ditt ledarskap och i ditt beslutsfattande
• Självständig och tar ansvar samt slutför dina åtaganden

Viktigaste är dock att du har ett genuint intresse och engagemang för människor och ledarskap och att du ser möjligheter i en miljö som utmärks av ständig utveckling.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här