<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Barnpsykiater till Barnhabiliteringen i Gästrikland

Barnhabiliteringen, BUP samt barnens 1a linje psykiatri är sedan ett år samlade i ett gemensamt verksamhetsområde i Gävleborg. Det innebär att vi strävar mot en mer sömlös och processorienterad vård för barn och unga med psykisk ohälsa. Vi är i slutfasen av en översyn av Barnhabiliteringens framtida läkarbehov och ser där utrymme för en 80% tjänst som barnpsykiater. Arbetsplatsen kommer att vara förlagd till Barnhabiliteringen i Gävle med upptagningsområde Gästrikland och arbetet utförs i team med psykolog, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut och sjuksköterska. Individuella förutsättningar kring tjänsten kommer att diskuteras för att säkerställa god arbetsmiljö, samverkan och utveckling.

"Nu öppnar vi famnen", säger Kristina Lingman, vårdenhetschef Barn- och ungdomspsykiatri.

Arbetsuppgifter

Barnhabiliteringen har idag ansvaret för utredningar av autism för barn 0-5 år samt ger råd och stöd till alla barn och unga med autism. Vi behandlar även lätt till måttlig psykiatrisk samsjuklighet för denna grupp, till exempel; sömnstörningar, ångest, depression, och beteendestörningar samt ADHD i kombination med autism. Barnhabiliteringens målgrupper är även barn med rörelsehinder och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Enheten kommer därför även att bemannas med barnläkare/barnneurolog på deltid.

Du kommer att ha nära kontakt med kollegiet inom BUP Gävleborg och mycket utbyte, bland annat deltagande i läkarnas månadsmöten. Läkare deltar i alla kliniska förändringsarbeten med nya vårdprogram och rutiner. Vi har ett interaktivt remissförfarande. Du kommer att delta i utveckling av läkarrollen tillsammans med teamarbete och har chans att påverka arbetssätt och samverkan med andra enheter. Under 2020 kommer vi också att anställa flera nya ST-läkare. I tjänsten ingår inte jourarbete eller forskning men det kan diskuteras vid intresse.

Som barnpsykiater på Barnhabiliteringen kommer du bland annat att:
• Ha medicinskt ansvar för samt hantera utredningar av autism för barn 0-5 år.
• Genomföra medicinska bedömningar samt behandlingar för hela gruppen med autism. Du kommer också att hantera mild till måttlig psykiatrisk samsjuklighet. Vid behov bedöma psykiatrisk samsjuklighet hos övriga målgruppen för barnhabiliteringen.
• På en mindre del av tjänsten vara delaktig i utveckling av läkarroll och teamarbete tillsammans med vårdutvecklare, enhetschef och läkarchef.

Hos oss får du:
• Arbeta tillsammans med erfarna, hjälpsamma och interaktiva kollegor som har stort kunskapsutbyte med varandra.
• Möjlighet att påverka arbetssätt och delta i vårdutveckling.
• Individuellt anpassat schema och liksom individuella villkor för att säkerställa god arbetsmiljö, samverkan och utveckling.
• Gärna använda digitala verktyg som skype, vilket kan öka friheten var arbetet kan utföras.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har lätt för att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du uppskattar att arbeta tillsammans med andra och kan se helheten. Du är tydlig i din kommunikation och vill vara en del i utvecklingen av enheten du arbetar på.

I rollen som barnpsykiater ska du:
• I första hand vara utbildad barnpsykiater, helst med erfarenhet inom området neuropsykiatri med samsjuklighet.
• Kunna kommunicera obehindrat på svenska i både tal och skrift
Tidigare erfarenhet av arbete inom neuropsykiatriska diagnosgrupper är det meriterande för denna tjänst. Har du körkort (B) så är det också meriterande. Likaså är intresse för och erfarenhet av handledning bra.

Sista ansökningsdagen är söndagen den 9/2, vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Ansök här