<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till allmänpsykiatrisk vårdavdelning, Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Söker du en varierande tjänst där du får arbeta med olika psykiatriska sjukdomar? Vill du vara en del av ett engagerat team som drivs av en helhetssyn på patientens behov? Vill du påverka verksamhetens kvalitets- och utvecklingsarbete? Då är du varmt välkommen att söka till oss!

Allmänpsykiatriska avdelningen Gävle söker sjuksköterskor som vill arbeta i en modern psykiatrisk verksamhet och tillsammans med oss driva utveckling för att möta framtidens behov. Här behöver vi dig som sjuksköterska, du kommer att spela en ytterst central roll i detta arbete, du har ett intresse för psykiatri och utvecklingsarbete. Vuxenpsykiatrin Gävleborg ligger i framkant och är bäst i landet när det gäller att använda strukturerad diagnostik för att diagnostisera bipolär sjukdom. Vår målsättning är att anpassa vårdens resurser efter varje enskild patients behov och önskemål. Vi arbetar ständigt med att utveckla och förbättra vår verksamhet genom att utvärdera vårdinnehåll och patientresultat.

Allmänpsykiatrisk vårdavdelning, avdelning 27, har 20 vårdplaster. Avdelningen har intag dygnets alla timmar. Vi har ett nära samarbete med psykiatriska jourmottagningen, Gästriklands psykiatriska öppenvårdsmottagningar och kommunpsykiatrin. I verksamheten finns även öppenvårdsbaserad behandling såsom ECT (elektrokonvulsiv behandling).

På avdelningarna arbetar psykiatriker, ST-läkare, AT-läkare, psykiatrisjuksköterskor, sjuksköterskor, skötare, vårdledare, kurator, och medicinska sekreterare.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska vid psykiatrins heldygnsvård har du en viktig roll i teamet som arbetar med patientens återhämtning. I samarbete med kollegor från olika yrkeskategorier bedömer du den enskilde patientens behov av stöd, vård och behandling Du arbetar nära patienten och samarbetar med psykiatriska öppenvården, andra vårdgivare/samhällsinstanser samt med närstående. Du ansvarar för dokumentation och distribution av läkemedel. Att handleda studenter och nya medarbetare är en naturlig del av dina arbetsuppgifter.

Efter en introduktion som är anpassad efter dina behov väntar en stimulerande arbetsmiljö där ingen dag är den andra lik. Arbetet på avdelningen ger dig en bred inblick i olika psykiatriska sjukdomstillstånd.

Kvalifikationer

Vi söker en kollega som är utbildad sjuksköterska. Vi söker även dig som är ny inom området psykiatri och vill växa in i yrket där vi efter en tids anställning kan erbjuda vidareutbildning till psykiatri sjuksköterska. Som person är du positiv, engagerad, strukturerad och har god samarbetsförmåga. Du är flexibel och ansvarstagande och ser möjligheter istället för hinder. Vidare delar du gärna med dig av din kunskap/kompetens. Du är stabil även under stressiga förhållanden. Viktigast är att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med psykiatrisk problematik och att du vill vara med och utveckla vår verksamhet. Om detta verkar spännande och du tycker att beskrivningen passar in på dig så väntar vi nu på din ansökan.

Meriterande är yrkeserfarenhet inom området psykiatri/missbruksvård.

Ansök här