<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till njur och hematologiavdelningen i Gävle

Njur och hematologiavdelningen, 110 NH, tillhör Internmedicin i Gävle och har 15 vårdplatser. Här vårdas patienter med njursjukdomar och hematologiska sjukdomar.

På hematologisidan bedrives öppen- och slutenvård för patienter med sjukdomar som engagerar benmärgen och blodet. De vanligaste patientgrupperna som vårdas har akuta- och kroniska leukemier och myelom, men även hemolys, trombocytopenier m.m. Hematologen består av en hematologiavdelning, en dagvård samt en mottagning som alla har ett nära samarbete med varandra.

"Hematologi är ett brett och spännande område, man får verkligen lära känna patienterna." Säger Magnus, sjuksköterska på 110 NH

På njursidan utreder och vårdas patienter med njursjukdomar, akut och kronisk njursvikt, dialyspatienter (hemodialys och peritonealdialys) och njurtransplanterade. Njurpatienterna kan även ha sjukdomar såsom diabetes och hjärtsjukdom vilket gör att vi får en bred medicinsk kompetens. Avdelningen har ett nära samarbete med dialysen, PD-mottagningen och njurmottagningen.

"Att vårda patienter med akut njursvikt är roligt och intressant, vi utreder och klurar för att hitta orsaken, lite som ett detektivarbete." Säger Charlotte, sjuksköterska på 110NH

Läs mer om verksamhetsområdet internmedicin här!
http://regiongavleborg.se/internmedicinjobb

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som har intresse för njursjukvård eller hematologi till vårat njurvårdlag eller hematologivårdlag. Du kommer arbeta i vårdlag där patienterna fördelas utefter den medicinska tyngden, detta bidrar till att arbetsbelastningen blir jämt fördelad. Utöver vårdlagen har vi en vårdplanerare som samordnare, receptionist dagtid, samt vårdledare som hjälper till i den dagliga styrningen. Vi strävar efter ett bra samarbete mellan olika yrkesprofessioner på avdelningen för att underlätta arbetet, säkerställa en god arbetsmiljö och patientsäkerhet.

Som sjuksköterska hos oss kommer du bland annat att arbeta:
• Med läkemedelshantering, infusioner, injektioner och transfusioner.
• I team tillsammans med läkare, undersköterska och fysioterapeut. Det finns även en dietist, kurator och arbetsterapeut kopplade till avdelningen.

Hos oss får du:
• En individuell introduktion.
• Ingå i ett mentorskap.
• Bred kompetens inom medicinområdet och även en spetskompetens.
• Gå interna utbildningar.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker en person som är lyhörd, kan lyssna och kommunicera väl med kollegor såväl som patienter. Du kan snabbt anpassa dig efter ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändring. Vi ser även att du kan ta hänsyn till verksamhetens bästa och kan strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt.

I rollen som sjuksköterska ska du:
• Vara legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård.
• Kunna kommunicera obehindrat på svenska i både tal och skrift.

Vi söker både dig som är helt nyutexaminerad och dig som är erfaren inom sjuksköterskeyrket.

Vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Ansök här