<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Läkare till geriatrikavdelningen i Gävle

Geriatriken består idag av en vårdavdelning med 12 vårdplatser och Minnesmottagningen. På avdelningen är 8 vårdplatser geriatrisk rehab och 4 är akutgeriatriska platser. På avdelningen arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. När behov uppstår finns även tillgång till logoped, dietist och kurator, samt apotekare som kan bistår med läkemedelsgenomgångar och vid behov deltar på ronderna.

På Minnesmottagningen utreds och diagnosticeras olika typer av demens på remiss från primärvård och slutenvården. På mottagningen finns läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut och vid behov kurator och neuropsykolog.

"På vår klinik finns möjlighet att kombinera utvecklande teamarbete på en avdelning med stor bredd av diagnoser med mottagningsverksamhet i familjär miljö. Att med en helhetssyn få arbeta med äldre är läkekonst när den är som bäst" säger Vendela Berglund, ST Läkare, Geriatriken Gävle.

Arbetsuppgifter

Vi har ett situationsorienterat arbetssätt, vilket innebär en helhetsvård för de äldre multisjuka. Behandlingen utgår från individens behov. Träning sker bland annat i vardagliga situationer och syftar till att patienten ska bli så självständig som möjligt. Avdelningen strävar efter ett nära samarbete med patient, anhörig och andra vårdgivare. Patienter kan läggas in via akuten, från andra vårdavdelningar eller direkt från hemmet/boende via familjeläkare.

Som läkare hos oss kommer du bland annat att arbeta med:
• Att se helheten hos varje patient i arbetet med geriatrisk rehab och akutgeriatrik
• Bedömning och handläggning av patienter enligt CGA
• Rondjour på avdelning vissa helger med jämna mellanrum

Hos oss får du:
• Arbeta i ett välfungerande team
• Utvecklas i din roll och inom de områden som intresserar dig
• Arbeta på en familjär avdelning i nära samarbete med kollegor

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida! https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker en lyhörd person som kan kommunicera väl. Du ser möjligheter i förändringar och kan komma med idéer och nya angreppssätt. Då vi är ett utbildande sjukhus söker vi en person med god pedagogisk förmåga som kan anpassa sitt sätt att förmedla budskap till mottagaren.

I rollen som läkare ska du:
• Vara legitimerad läkare som är specialist inom geriatrik, internmedicin eller allmänmedicin
• Kunna kommunicera obehindrat på svenska i både tal och skrift

För denna tjänst är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med rehabilitering och har ett intresse för geriatrik.

Vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Ansök här