<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Medicinteknisk ingenjör till Hudiksvall

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Som medicinteknisk ingenjör tillhör du enheten Medicinsk teknik som är en del av avdelningen Hälso- och sjukvårdens gemensamma resurser. HSR består av flera enheter med olika professioner som stöder verksamheterna inom hälso- och sjukvården, exempelvis ekonomer, verksamhetsutvecklare, samordnare, farmaceuter, medicinska tekniker, kommunikatörer, vårdplatskoordinatorer, medicinska rådgivare och många fler.

Varmt välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Som medicinteknisk ingenjör hos oss kommer du att få utföra kvalificerat arbete på medicintekniska utrustningar och system, så som förebyggande och avhjälpande underhåll, kvalitets och säkerhetsrelaterat arbete, teknisk rådgivning, installation samt utbildning av vårdpersonal.

Att arbeta som medicinteknisk ingenjör kan även innebära att medverkan i projekt av olika slag. Exempel på detta kan vara upphandling av medicintekniska utrustningar och system och att medverka i de byggprojekt som bedrivs både vid Gävle och Hudiksvalls sjukhus.

Dina arbetsområden kan komma att bli inom elektromedicin, radiologi, dialysteknik eller annat medicintekniskt område beroende på din kompetens och intresse. I tjänsten ges goda möjligheter till kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Vi ser att du har högskoleingenjörsexamen, motsvarande utbildning eller arbetslivserfarenhet inom i första hand medicinsk teknik, elektronik eller datateknik. Annat närliggande teknikområde kan också vara intressant.

Det kan vara meriterande om du har tidigare erfarenhet som medicinteknisk ingenjör, har arbetat inom hälso- och sjukvården och om möjligt vara certifierad medicinsk ingenjör enligt MTF, alternativt kunna bli certifierad inom överenskommen tid. Erfarenhet av projektledning är också en fördel i detta arbete.

Förutom kompetens läggs stor vikt vid den sökandes personliga egenskaper så som ansvarstagande, samarbets- och initiativförmåga, servicemedvetenhet och förmåga att bidra till ett positivt arbetsklimat.

Det är viktigt att du goda kunskaper i svenska och behärskar teknisk engelska i tal och skrift.

B-körkort erfordras, då resor i tjänsten förekommer.

Ansök här