<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Socionom/Kurator till Hudiksvall Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Hudiksvall Din hälsocentral är en av tre hälsocentraler i verksamhetområde Hudiksvall. Vi bedriver sedvanlig primärvård med läkar-/distriktssköterskemottagning, BVC, psykosocialt team, rehabilitering, bassäng och dietist. Hösten 2020 kommer vi att bli Hälsans hus och du kommer arbeta under samma tak som flera olika professioner med samma fokus - God Hälsa. Arbetet med detta pågår för fullt och vi hoppas att du vill vara en del och utveckla våra nya hälsocentral.

Region Gävleborg satsar på hög kompetens hos sina medarbetare och möjlighet till vidareutveckling. Hudiksvalls kommun har ett stort utbud av både fritidsaktiviteter och kultur.

Arbetsuppgifter

Arbetet på hälsocentralen präglas av en helhetssyn på människan. I din roll ska du erbjuda personer med psykisk ohälsa ett tidigt och adekvat omhändertagande. Du ingår i hälsocentralens psykosociala team tillsammans med kurator och personal med KBT steg 1 kompetens.

Du samarbetar även med läkare, sjuksköterskor, rehab samordnare, sjukgymnast och arbetsterapeut på hälsocentralen. Du bedömer, utreder och behandlar vuxna patienter med lätt till måttlig psykisk ohälsa enligt de riktlinjer som finns för regionens psykosociala arbete i primärvård. Arbetet bedrivs främst enskilt men gruppverksamhet kan förekomma. Du kan även samarbeta med externa kontakter som exempelvis psykiatrin, socialtjänst, migrationsverk, arbetsförmedling, försäkringskassa med flera. Hos oss strävar vi efter tidig intervention och hög tillgänglighet, vilket innebär att du främst kommer att arbeta med kortare behandlingskontakter. Arbetsuppgifterna kommer att förändras i takt med att primärvårdens uppdrag förändras och utvecklas.

Vi erbjuder dig ett själständigt och flexibelt arbete på en trivsam arbetsplats, men ställer också höga krav på egen drivkraft och initiativförmåga.

Kvalifikationer

Vi söker kurator gärna med grundläggande psykoterapiutbildning (steg-1) i KBT. Kunskap och erfarenhet av korttidsinriktad behandling med KBT inriktning är meriterande liksom erfarenhet av psykiatri.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper såsom att du är självständig, har erfarenhet och känner dig trygg i din yrkesroll samt har en god kommunikationsförmåga. Vi söker dig som är en person som kan tar ansvar för och strukturerar upp dina arbetsuppgifter. Då arbetet innebär en nära kontakt med andra professioner ser vi att du har en god samarbetsförmåga och är flexibel så du lätt kan anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du har ett genuint intresse för patientvård och vill arbeta för verksamhetens, arbetsgruppens och din egen personliga utveckling.

Från och med 1 juli 2019 blir hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige och vi ser gärna att du har den erfarenheten från yrket som krävs för att ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen

Körkort erfordras.

Vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Ansök här