<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Skötare till beroendecentrum Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Vuxenpsykiatri Gävleborg bedriver specialiserad psykiatrisk vård för länets drygt 280 000 invånare. I verksamheten arbetar drygt 400 medarbetare. Öppenvårdsmottagningar finns på sex orter och avdelningar för heldygnsvård finns i Gävle och Hudiksvall. Därtill finns en länsövergripande rättspsykiatrisk enhet. Beroendemottagningarna inom Region Gävleborg har sedan hösten 2018 en organisatorisk tillhörighet till länets vuxenpsykiatri. Det finns idag 6 mottagningar spridda över länet varav de fyra i Hälsingland drivs i samverkan med kommunernas socialtjänst. Från hösten 2019 har även länets LARO verksamheter organisatoriskt tillhörighet till Beroendemottagningarna och LARO finns idag på tre platser i länet Gävle, Söderhamn samt Hudiksvall.

Just nu befinner sig beroendemottagningarna i en spännande fas med flera utvecklingsprojekt för att förbättra och förändra beroendevården i linje med nationella riktlinjer och med tydligt patientfokus. Hos oss arbetar vi med beroendevård nära patienten och det vi gör på jobbet varje dag förändrar många människors liv. Arbetsplatsen präglas av arbetsglädje, ett genuint intresse för patientgruppen samt hög kompetens vilket är god förutsättning för bra beroendevård. Därför är också våra medarbetare vår viktigaste resurs. Ta chansen du också till ett spännande och utvecklande arbete som skötare inom beroendevården i Region Gävleborg.

Arbetsuppgifter

Här bedrivs beroendevård på specialistnivå och du får ett omväxlande och självständigt arbete och arbetar nära sjuksköterskor, läkare och kurator. Arbetsuppgifterna är varierande och består av både patientnära samt administrativa uppgifter. Du har själv stor möjlighet att lägga upp ditt dagliga arbete i samråd med resten av teamet. Arbetet ställer krav på god samarbetsförmåga med vårdgrannar inom och utom organisationen. Det finns stora möjligheter för alla medarbetare att delta i pågående eller nya utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer

Du är utbildad skötare eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömder som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av vuxenpsykiatri eller beroendevård. Det är viktigt att du uppskattar teamarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Som person är du trygg och har god kommunikativ förmåga där du är lyhörd för din omgivning. Du trivs med en varierande arbetsdag och har förmågan att snabbt ställa om vid olika situationer. Du är tillmötesgående i ditt bemötande och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Vidare är du som person engagerad och strukturerad och gärna delar med dig av dig erfarenhet och kompetens. Viktigast är att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med beroendeproblematik och att du vill vara med och utveckla vår verksamhet.
Körkort erfordras

Ansök här