<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till Dialysmottagningen i Hudiksvall

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Vår dialysmottagning öppnade 2014 i nybyggda, ljusa och öppna lokaler på Hudiksvalls sjukhus. Vi har 14 platser för bloddialys, varav två är isoleringsrum. Hos oss arbetar sjuksköterskor och undersköterskor dagligen. Vi arbetar både självständigt och i team tillsammans med läkare, dietist, fysioterapeut och kurator.

I vårt sjukskötersketäta team strävar vi efter att tillvarata varje medarbetares unika förmåga och kunskap för att säkra utvecklingen av verksamheten samt för varje individ. Detta gör vi bland annat genom gemensamma målgenomgångar, kontinuerlig uppföljning på både verksamhets- och individnivå samt möjlighet till spetsning genom särskilda ansvarsområden.
Våra öppettider är måndagar till lördagar under dagtid. Vid storhelger brukar vi anpassa verksamheten så att både personal och patienter får vara lediga.

Mer information om oss hittar du här:
http://medjobb.se/en-dag-dialysmottagningen-pa-hudiksvalls-sjukhus/

Mer information om hemodialys hittar du här:
https://www.1177.se/stockholm/behandling--hjalpmedel/fler-behandlingar/bloddialys--hemodialys/

Och här:
http://njurdagboken.se/behandlingsalternativ/hemodialys/

Arbetsuppgifter

Dialys är ett spännande område som är i ständig utveckling och samspelet mellan medicinsk teknik och omvårdnad är en stor del av vardagen. Vi möter våra patienter flera gånger per vecka och skapar långvariga vårdrelationer där vi försöker arbeta för att patienten ska få största möjliga livskvalitet genom att anpassa dialysbehandlingen efter individens behov.

En patient i dialys kommer vanligtvis till oss för behandling tre-fyra gånger varje vecka. Varje behandling tar fyra-fem timmar och sker som öppenvård. Till oss kommer patienter med gravt nedsatt njurfunktion, både kroniskt och akut sjuka.

Vi jobbar för att ta tillvara patientens egenvårdsförmåga och delaktighet för att leva ett så gott liv som möjligt med kronisk sjukdom. Hos oss jobbar vi med målinriktade och kvalitetshöjande ansvarsuppgifter som exempelvis anemibehandling, tillgång till blodbanan, nutrition och självdialys.

För dig som inte sedan tidigare arbetat med hemodialys omfattar introduktionen åtta veckor med tydlig utbildningsplan och fasta handledare för att du ska bli trygg i din nya roll som dialyssjuksköterska. Har du tidigare erfarenhet så anpassar vi introduktionen efter dina behov. Även efter din introduktion finns alltid närhet till erfarna kollegor. Nya kollegor brukar uppskatta arbetsplatsen för dess teamkänsla, lugna atmosfär och prestigelöshet.

Kvalifikationer

Vi tror att du är orädd att prova nya områden och/eller att du har tidigare erfarenhet av dialys eller njursjukvård. För dig är samarbete naturligt och du har ett medicinsktekniskt intresse. Vi letar efter någon som kan komplettera vårt arbetsteam och fokus kommer att läggas på personlig lämplighet. Arbetet är i första hand ett vikariat med chans till tillsvidareanställning.

Om du är intresserad av tjänsten, vill veta mer om dialysmottagningen eller göra ett studiebesök är du välkommen att höra av dig till tf. vårdenhetschef Sophie Westberg.
Läs även gärna mer om oss via länken nedan.

Ansök här