<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Distriktssköterska/barnsjuksköterska till BVC Söderhamn Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Som BVC-sköterska arbetar du på familjecentralen som är ligger i samma område som hälsocentralen. Familjecentralen är en mötesplats för familjer med barn 0-5 år och gravida och omfattar barnmorskemottagning, barnhälsovård, förebyggande individ- och familjeomsorg och öppna förskolan. Familjecentralen vill främja hälsa och utveckling och skapa förutsättningar för lust och glädje i kontakten mellan föräldrar och barn. Verksamheten utformas till stor del utifrån besökarnas behov. Målet är att stärka det sociala nätverket kring familjen, erbjuda ett lättillgängligt stöd, samt vara ett samlat kunskaps- och informationscenter.

På BVC arbetar vi utifrån nationella riktlinjer och barnkonventionen för en jämlik barnhälsovård.

Arbetsuppgifter

Som BVC-sköterska på hälsocentralen jobbar du utifrån ett helhetsperspektiv med barnets hälsa i fokus. Du är ett aktivt stöd för föräldrar och blivande föräldrar i att stärka dem i sin föräldraroll. Du möter föräldrar och barn i grupp och individuellt, utifrån varje familjs behov. Du arbetar utifrån de krav som hälsoval och barnhälsovården ställer.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat självständigt mottagningsarbete med hälsoövervakning, hembesök, föräldragrupper, hälsofrämjande och föräldrastödjande samtal, telefonrådgivning och vaccinationer. Du ska trivas att arbeta i grupp och ha förmågan att samarbeta med såväl dina kolleger som externa aktörer.

Välkommen till vårt team! Vi ser fram emot Dig!

Kvalifikationer

Distriktssköterska eller specialistsköterska med inriktning barnsjukvård. Kunskap och erfarenhet av barnhälsovårdens riktlinjer för BVC och erfarenhet att arbeta med BVC och BVC-journal i PMO är önskvärt. Vi ser gärna att du har förmåga att arbeta självständigt, strukturerat och fatta egen beslut.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort erfordras.

Ansök här