<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Driftledare sökes till akutmottagningen i Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Akutmottagningen är sjukvårdens ansikte utåt. Vi står beredda att ta emot alla patienter, oavsett sjukdom, dygnet runt, året om. Idag är vi ca 75 personer på akutmottagningen i Gävle och vi söker nu 2 personer vars 50 % tjänst är driftledare och 50 % som sjuksköterska i verksamheten. Vill ni bli en del i vårt fina team och vara med att utveckla vår akutmottagning framåt.

Vad kan vi erbjuda dig?
• Individuellt schema
• Arbetstidmodell där du börjar 15,30 på kvällsturerna men får betalt från 14,00 (se nedan)
• Goda utvecklingsmöjligheter med ett brett utbildningsprogram/fortbildning
• Generöst friskvårdsbidrag med tillgång till sjukhusets gym
• Företagshälsovård
• Stöd för synundersökning eller glasögon
• Personal-klubb
• Kompetenstrappa
• Föreläsningar
• Scenarioövningar

Verksamhetsområde ambulans/akut:
Verksamhetsområde Ambulans/Akut i Region Gävleborg är en länsgemensam verksamhet som sörjer för den prehospital- och akutsjukvården i länet. I verksamheten arbetar ca 400 medarbetare fördelat på elva ambulansstationer och två akutmottagningar. Verksamhetsområdet Ambulans/Akut bedriver akutsjukvård på två orter i regionen; Gävle och Hudiksvall. Verksamheten på Gävle akutmottagning omfattar, förutom verksamhetschef och tre vårdenhetschefer, cirka 140 medarbetare. Yrkeskategorierna innefattar sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, chefssekreterare, kvalitetssamordnare och driftledare
Akuten i Gävle tar emot ca 51000 patienter per år och har ett stort upptagningsområde.
Vi har ett samarbete med primärvården där patienter som kommer till akutmottagningen blir bedömda av en distriktssköterska och en sjuksköterska från akuten, för att sedan anvisas dit patienten bäst kan få hjälp.
Vi har 2018 bytt triage-system från RETTS till SATS/TEWS. Vi är först i Sverige med att införa detta i en hel region.

Arbetsuppgifter

Som driftledare på akutmottagningen blir ni en del av akutmottagningens ledning. Ni ska vara vårdenhetschefen behjälplig i arbetsledande- och kvalitetsfrågor. Ni blir en av ledarna för det dagliga arbetet såväl som för enhetens långsiktiga utveckling. Ni kommer att vara behjälplig i att implementera, följa upp och utvärdera nya rutiner och identifiera utvecklingsområden. Tjänsten ställer stora krav på samverkan både inom akutmottagningen och med andra kliniker. Som driftledare har ni ett mycket viktigt uppdrag, ni gör skillnad för klinikens medarbetare och patienter.
Ni kommer att ha en grund-anställning som sjuksköterska på akutmottagningen.

Kvalifikationer

Sjuksköterskelegitimation är ett krav. Tidigare ledarskap är meriterande.
Önskvärt är att du har erfarenhet av slutenvård (gärna minst två år) och gärna erfarenhet från akutmottagning. Vi värdesätter också eventuell vana av arbete i våra it-system, så som Melior, Elvis med mera.
Uppdraget som driftledare hos oss ställer höga krav på självständighet, tydligt och målinriktat ledarskap, samt god förmåga att tillvarata och utveckla kompetensen bland medarbetarna. Vidare behöver ni vara kommunikativ och trivas med högt tempo.
Den viktigaste tillgången är ert engagemang för verksamhetens patienter och medarbetare och att ni drivs av att ge akutmottagningens patienter bästa möjliga vård, idag och imorgon.

Ansök här