<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Externa stroketeamet söker sjuksköterska

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

På strokeavdelningen vårdar vi patienter med akut Stroke/TIA och efterföljande akut rehabilitering. På avdelningen vårdas även patienter som opererats för Stroke eller tumör av neurokirurg. Vi tar emot allmän internmedicinska patienter i mån av plats. Vi har en mindre strokemottagning för återbesök och ett externt stroketeam som forsätter rehabiliteringen i patienternas hemmiljö. Vi arbetar i multiprofessionella team bestående av sjuksköterska, undersköterska, läkare, arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped, dietist, kurator, apotekare och medicinska sekreterare.

Externa Stroketeamet är ett specialutbildat multiddisciplinärt hemrehabiliteringsteam som är knutet till strokeenheten. Syftet är att kunna erbjuda patienter med lindriga till måttliga kvarstående symtom rehabilitering i sin hemmiljö. Det medför att patienter vårdas kortare tid inneliggande på sjukhus. Vården och rehabiliteringen fortsätter efter utskrivning vilket också bidrar till att patienter kan förbättra sina funktionsnivåer samt bibehålla sina funktioner.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska i externa stroketeamet är du en viktig del av teamet. Du erbjuder hälsosamtal i patienternas hemmiljö och ger möjlighet till patienter och anhöriga att få svar på sina frågor. Uppföljande kontroller av vitala parametrar ingår också i dina arbetsuppgifter samt tillsammans med sjuksköterskorna på strokemottagningen planera för ev återbesök på mottagningen. Du arbetar tätt tillsammans med övriga teammedlemmar.
Minst 50% i Externa Stroketeamet, övrig tid på vårdavdelningen/mottagningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med ett genuint intresse för människor. Du sätter patienten i fokus och har en helhetssyn. Det är speciellt att arbeta med patienter som drabbats av hjärnskada, därför är du engagerad, tålmodig och flexibel. Du har lätt att arbeta med olika professioner, har förmåga att planera och strukturera samt prioritera. Vi är ett team med stark laganda, gott samarbete och vi har roligt tillsammans. Därför ser vi gärna att du vill bidra till ett bra arbetsklimat. Vi tror att vi blir bättre när vi trivs och har roligt tillsammans!

Då detta arbete innebär resor hem till patienter har du god körvana.

Arbetet i externa stroketeamet är i dagsläget inte 100%, därför bör du även kunna arbeta på avdelningen och mottagningen för att fylla ut din tid.

Ansök här