<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Biträdande Vårdenhetschef till Förlossningen i Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Förlossningen i Gävle består av cirka 50 anställda varav cirka 20 undersköterskor och cirka 30 barnmorskor som alla arbetar tre skift. En stor utmaning är att bemanna dygnet runt och vi arbetar intensivt med arbetsmiljön, patientsäkerhet samt utveckling.

Kvinnosjukvården har påbörjat ett arbete för att stärka chefers förutsättningar att vara chef och utöva sitt ledarskap, som en del i detta utökar vi nu verksamheten med en biträdande vårdenhetschef till vår förlossningsavdelning i Gävle.

Arbetsuppgifter

Som biträdande vårdenhetschef skall du organisera,leda och planera det dagliga arbetet tillsammans med vårdenhetsfschef och övriga medarbetare inom enheten.Du kommer att ansvara tillsammans med vårdenhetschef för avvikelsehantering, implementering och uppföljning av metoder, rutiner och arbetssätt. Uppdraget innebär personalansvar vilket innefattar att planera och genomföra lönesamtal samt utvecklingssamtal. I uppdraget ingår även ett fördelat arbetsmiljöansvar för utsedd personalgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms vara likvärdig. Har du tidigare erfarenhet av ledarskap inom sjukvårdsområdet ses det meriterande.

Uppdraget som biträdande vårdenhetschef ställer höga krav på din förmåga att kommunicera. Du ser dialog som ett viktigt verktyg i kontakten med medarbetare, kollegor och andra interna, samt externa aktörer. Du förväntas att ha god förmåga att kunna växla mellan att se helhet och delarna som utgör helheten. Du är trygg och stabil med förmåga att skilja på det personliga och professionella i dina relationer med andra. Då uppdraget innefattar administrativa arbetsuppgifter såsom framtagande av rutiner och policys är det en förutsättning att Du har goda datorkunskaper, är välorienterad i Office-paketet och har förmågan att uttrycka dig väl i skrift.

Som ledare är du målinriktad och eftersträvar tydlighet. Du har en god förmåga till struktur och planering. Att ge förutsättningar till delaktighet ser du som en naturlig del i arbetet. Att initiera och stödja förändringsarbete, samt följa upp resultatet är något du trivs med.
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och att du kan identifiera dig med Regionens Värdegrund

Vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Ansök här