<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Arbetsterapeut till Rehabiliteringsmedicinmottagningen i Sandviken

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Rehabiliteringskliniken i Sandviken tar emot patienter från hela Region Gävleborg med ett upptagningsområde om cirka 300 000 invånare. Verksamheten är inriktad mot patienter med skador och sjukdomar i nervsystemet, framför allt hjärnskador och ryggmärgsskador och patienter med långvarig smärtproblematik. Kliniken består av en rehabiliteringsmedicinavdelning med 16 platser och en rehabiliteringsmottagning i form av ett smärtrehabteam, ett hjärnrehabteam, en spinalmottagning och en läkarmottagning. Totalt är vi cirka 70 anställda.

Rehabiliteringsmedicins olika enheter arbetar enligt en beteendemedicinsk modell för analys och behandling.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut i smärtrehabteamet arbetar du i team tillsammans med fysioterapeut, idrottsledare, kurator, läkare, psykolog, rehabkoordinator och sjuksköterska.

Arbetsuppgifterna består av utredning, behandling och uppföljning. Utredning sker inom områdena arbete och vardag, där aktivitetsbalans är en viktig del. Fortsatta behandlingsinsatser fokuserar på gynnsamma beteendeförändringar utifrån varje patients individuella rehabiliteringsplan. Insatser ges både individuellt och i grupp. Exempel kan vara arbetsförberedande moment, ergonomiska insatser och arbete med struktur i vardagen. Dessutom ingår samordning av myndighetskontakter och deltagande i rehabmöten. Förutom tillhörighet i ovanstående team kommer du även att ingå i en arbetsterapeutgrupp. Du kommer även att delta i klinikens och teamets utvecklingsarbete, samt i interna och externa utbildningar. Arbetsuppgifter i klinikens övriga team kan förekomma.

Kvalifikationer

Legitimerad arbetsterapeut. Erfarenhet eller utbildning inom beteendemedicin, KBT och ACT är meriterande. Även erfarenhet från annan arbetsinriktad rehabilitering som exempelvis Arbetsförmedlingen är en merit.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. God samarbetsförmåga, initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt.

Ansök här