<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Fysioterapeut till Hofors Din hälsocentral

Hofors Din hälsocentral finns beläget i Verksamhetsområdet Västra Gästrikland och har idag ett upptagningsområde på cirka 9000 patienter. Arbetsplatsen har idag 30 talet anställda, varav 2 fysioterapeuter och alla finns i samma byggnad, vilket gynnar nära samarbete i yrkesgrupperna. Hofors Din hälsocentral bedriver sedvanlig primärvård med läkarmottagning, sköterskemottagning, barnavårdscentral (BVC), psykosocialt team, arbetsterapi, fysioterapi och hembesök. Vi arbetar för att göra en bra vård ännu bättre och fokuserar på det som är värdefullt för kunderna/patienterna; från medicinsk kvalitet till bra öppettider och ett gott bemötande. Vår hälsocentral ska ge trygg vård när någon behöver det och jobbar efter våra honnörsord Alltid-Nära-Trygg.

Arbetsgruppen på Hofors Din hälsocentral skattar högst i regionen när det kommer till trivsel på arbetsplatsen. Arbetsgruppen har en stor arbets- och utvecklingsanda. Varje dag startar med ett möte där smått och stort kan lyftas och göra alla medvetna om vad som har skett eller ska ske i närtid. Det märks att vi som jobbar här vill hjälpa invånarna att få en bra vård. Väljer du att arbeta här får du kollegor och ansvariga som vill ge dig möjligheten att utveckla din egen och vår gemensamma kompetens och arbetsätt. I en tid där besparingar, personalbrist och tidsbrist försvårar arbetet kommer du som söker dig till oss att känna medarbetarnas och den närmsta ledningens stöd och hjälp. Vi välkomnar dig, oavsett bakgrund eller erfarenhet, som har en framåtanda och som vill bidra med din personlighet och arbetsvilja för att göra vårt arbete ännu bättre. Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan snarast!

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut på Hofors Din hälsocentral kommer du att arbeta med primära och sekundära bedömningar, samt behandling av patienter i primärvården med olika funktionsnedsättningar/diagnoser. Du samarbetar med övriga professioner på hälsocentralen i stort och i smått. På hälsocentralen har du tillgång till ditt egna undersökningsrum/kontor, samt ett mindre gym som rymmer gruppverksamhet. Utöver det sedvanliga arbetet som fysioterapeut i primärvården förekommer vissa hembesök , exempelvis bedömning av förflyttningsförmågan i hemmiljö efter hemkomst från slutenvård. Detta är en mindre del i arbetet, men förekommer månadsvis och ibland veckovis.

I dagsläget förekommer även gruppverksamhet riktat mot artrospatienter, men det finns stora möjligheter att starta upp och driva grupper/arbeten kring andra patientgrupper som exempelvis KOL, diabetes, seniorträning, fallprevention, med mera. Även i det sedvanliga patientarbetet finns det stora möjligheter att utveckla arbetssättet.

Arbetet ställer krav på självständigt arbete, gott bemötande, god samarbetsförmåga, mångkulturellt kunnande och professionellt ansvar.

Kvalifikationer

Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom primärvård, samt universitetsutbildning på magister- eller masternivå. Vidare är det meriterande och önskvärt med utbildning inom OMT, OMI, McKenzie, idrottsmedicin/fysträning, akupunktur och redcordutrustning.

Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Ansök här