<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdenhetschef till Ljusdal/Ramsjö Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Ljusdal/Ramsjö Din hälsocentral har cirka 10 000 kunder och bedriver mottagningsarbete, hembesök, barnavårdscentral och rehabiliteringsverksamhet. I anslutning finns även familjeläkarjouren, dagrehab och bassäng.

På hälsocentralen arbetar tillsammans cirka 75 personer fördelade på arbetsterapeuter, dietist, distriktssköterskor, fysioterapeuter, kuratorer, läkare, medicinska sekreterare, psykologer, sjusköterskor, undersköterskor och fotvårdare. I verksamheten finns idag två vårdenhetschefer varav den ena går till nya uppdrag inom vår verksamhet. Därför söker vi nu Marit Hedströms nya chefskollega att leda och fördela ansvaret och utvecklingen av hälsocentralerna Ljusdal/Ramsjö samt Familjeläkarjouren.

Som vårdenhetschef på hälsocentralen/familjeläkarjouren har du ett delat chefsansvar. Det finns idag ett chefsstöd på plats i verksamheten. Som vårdenhetschef har du även tillgång till verksamhetsområdets stabfunktioner som innefattar kvalitetssamordnare och chefssekreterare. Inom verksamhetsområdet Ljusdal finns ytterligare två hälsocentraler, Järvsö och Färila/Los och en närvårdsavdelning.

Se filmen om hur våra kollegor tycker att det är att jobba i primärvården.
Vimeo https://vimeo.com/141882252

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är en trygg och van ledare som vågar ställa krav och som vågar tänka annorlunda. Tillsammans med chefskollega sätter ni mål som ni på ett ansvarsfullt och inspirerande sätt arbetar för att nå tillsammans med era medarbetare. I rollen finns god möjlighet att tillsammans med din chefskollega utformar fördelning av ansvarsområde och vilken riktning ni ser för verksamheterna framöver.

Som vårdenhetschef har du ett kombinerat ledningsansvar för hälsocentralens verksamhet, personal och ekonomi och därigenom ett strategiskt ansvar för att resultatmålen uppnås. Du har en central drivande roll när det gäller hälsocentralens många kontaktytor och har därför en nyckelfunktion i vidareutveckling av samverkans- och vårdprocesser tillsammans med andra vårdaktörer. Vi söker dig, som vill vara med och bidra till verksamhetens fortsatta höga kompetens, medicinska säkerhet och goda arbetsmiljö och fortsätta arbetet med att utveckla vår verksamhet vidare.

Du rapporterar till verksamhetschefen i Verksamhetsområde Ljusdal och ingår i VO Ljusdal ledningsgrupp med fokus på områdets gemensamma verksamhetsövergripande frågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från en ledande befattning och är trygg i ditt ledarskap. Du ser vikten av gott samarbete med en person i en jämlik ledarroll och ser dig själv som en god kommunikativ ledare. Du ser utmaningar i möjligheten att utforma och påverka verksamhetens arbete framåt och bidrar gärna med din erfarenhet och kompetens. Du ska ha en öppenhet inför ett delat ledarskap och vi ser att du tar dig an rollen i en prestigelös anda. Du har förmågan att arbeta fram och verka för en delad målbild i att utveckla verksamheten till det yttersta. Att motivera och leda medarbetare mot gemensamma mål samt att leda en organisation i ständig förändring och utveckling ser du som utmanande och inspirerande. Vi ser med stor fördel att du har god kännedom om primärvårdens uppdrag och/eller har arbetat själv inom primärvården och har ett stort hjärta i att arbeta här.

Primärvården står inför intressanta utmaningar i framtiden så vi hoppas att du är driven av att i samarbete leda/genomföra förbättringsarbete och att du strävar efter god samverkan med andra parter för att få en långsiktig och patientsäker vård. Stor vikt kommer att läggs vid dina personliga egenskaper.

Som anställd i Region Gävleborg har du rätt till förmåner som friskvårdsbidrag, förmånlig löneväxling, växling av semesterdagstillägg till ledig tid, god kontinuerlig kompetensutveckling både som chef och medarbetare.

Vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Körkort erfordras.

Ansök här