<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Fysioterapeut till Strömsbro Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Strömsbro Din hälsocentral är vackert belägen med grönskande omgivning. Vårt upptagningsområde omfattar kustnära landsbygd blandat med äldre och nybyggda villaområden. Hälsocentralen ligger på cykelavstånd från tågstationen och bussförbindelserna är goda. Med våra drygt 10 800 listade är vi den största offentligt drivna hälsocentralen i Gävle och bemannas med cirka 50 medarbetare.

Vi bedriver primärvård med läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, hembesök, stor BVC, psykosocialt team, arbetsterapi och fysioterapi. Vi har specialistmottagningar för astma/KOL, rökavvänjning, diabetes, inkontinens och hälsosamtal. För en bra struktur i arbetet med sjukskrivningar har vi en rehabkoordinator till vår hjälp.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är fysioterapeut och vill jobba tillsammans med oss för våra patienters möjlighet till aktivitet och hälsa.

Du kommer till en arbetsplats där du får varierande arbetsuppgifter i samverkan med en positiv, engagerad och trygg arbetsgrupp. Fysioterapin är första instans vid besvär från rörelse-stödjeapparaten. Vi har ingen väntetid utan patienter kommer till Öppen Mottagning för ett första besök. Arbetet innebär sedvanlig bedömning och behandling av barn, vuxna och äldre med olika funktionsnedsättningar och rehabiliteringsbehov. Vanligt förekomande är också patienter i alla åldrar med motions- och idrottsskador.

I tjänsten ingår även vissa hembesök i samverkan med arbetsterapeut och distriktssköterska från hälsocentralen, gruppbehandling och undervisning såsom artrosskola och samverkan med astma/KOL-sköterska.

Kvalifikationer

Du är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom primärvården. Det är önskvärt att du har utbildning och erfarenhet av att arbeta med flera olika behandlingsformer inom fysioterapi exempelvis OMT/OMI, MDT/McKenzie, basal kroppskännedom.

Du är flexibel, ansvarstagande och är lösningsfokuserad med god samarbetsförmåga då vi har ett tvärprofessionellt samarbete. Du ska vara engagerad och bidra till utveckling på hälsocentralen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort erfordras.

Ansök här