<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till Infektionsavdelningen i Gävle

Är du en sjuksköterska som vill arbeta i en flexibel arbetsmiljö där ingen dag är den andra lik?

Ökat resande, migration och tilltagande antibiotikaresistens gör att infektionsmedicin som specialitet är ett ständigt aktuellt och spännande ämne. Vi är den enhet i regionen som bedriver inneliggande specialiserad vård för svårare infektionstillstånd som t.ex. sepsis, endokarditer, TBC och tropikmedicin som malaria. Infektionsavdelningen har 22 vårdplatser uppdelat på fyra vårdlag. Vi vårdar patienter i alla åldrar och samverkar med flera andra verksamheter som t.ex. ortopedi, kirurgi och barn- och ungdomssjukvård. Vi lägger stor vikt på helhetssyn och patienten och anhörigas delaktighet i vården.

Vi är en välbemannad och engagerad arbetsgrupp med god sammanhållning som arbetar i en avslappnad och professionell atmosfär. Vi har stor möjlighet att påverka våra arbetstider genom individuella scheman, liksom vår arbetsmiljö och egen utveckling. På infektionsavdelningen är kompetensutveckling viktigt, både inom såväl omvårdnadsämnen som medicinska frågor. Läkarteamet håller varje vecka internutbildningar kopplade till patientfall och vi erbjuder även praktiska utbildningstillfällen i samverkan med andra interna och externa utbildare.

Som nyanställd sjuksköterska får du en omfattande, löpande och individuell introduktion på avdelningen under fyra veckor. Du får en egen mentor som stöttar dig som nyanställd på arbetsplatsen. Du deltar även i regionens årslånga introduktionsutbildning för nyanställda sjuksköterskor samt en rookiegrupp på avdelningen där erfarna och nya sjuksköterskor får byta erfarenheter. Kompetensutveckling är centralt hos oss och i nuläget utbildas två sjuksköterskor på avdelningen till specialistsjuksköterskor inom infektionsområdet.

Vi erbjuder möjlighet till nattjänstgöring med förmånligt nattavtal och ett generöst friskvårdsbidrag.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på infektionsavdelningen i Gävle erbjuds du ett roligt och ständigt utvecklande arbete inom ett av sjukvårdens mest spännande områden. Du är arbetsledare för ditt vårdlag och samordnar både medicinska och omvårdnadsfrågor i team med läkare, andra sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. På avdelningen finns även stödfunktioner som koordinator, vårdledare, vårdenhetschef och sekreterare som är behjälpliga i det dagliga arbetet och i den mer långsiktiga planeringen.

För oss är patientsäkerhet, arbetsmiljöarbete och kompetensutveckling högt prioriterat och vi hoppas att du tycker likadant! Respekt, öppenhet och ödmjukhet för både patienter och kollegor är exempel från vår värdegrund. Som medarbetare på Infektionsavdelningen är dessa värdeord ryggraden i alla möten, med såväl patienter som kollegor. Vi tror att du kommer att trivas hos oss om du delar vår värdegrund!

Kvalifikationer

Nu söker vi Dig som är legitimerad sjuksköterska till vårt team på Infektionsavdelningen! Hos oss får du möjlighet att vara en del av den fortsatta utvecklingen av vår avdelning. Vi söker både dig som är ny i din roll och dig som har arbetat en längre tid. Du är även välkommen att ansöka om du läser sista terminen på sjuksköterskeprogrammet med examen i januari 2020.

Vi vill att du har ett intresse för infektionssjukdomar och att vårda akut sjuka patienter. Du vill utveckla och utmana din kliniska blick, då flertalet av våra patienter har komplexa sjukdomstillstånd som ställer krav på hög omvårdnadskompetens. För att lyckas i den här rollen är ett flexibelt förhållningssätt och god samarbetsförmåga en förutsättning, då vi dagligen samarbetar med flertalet kliniker inom Region Gävleborg. Det vardagliga arbetet är varierat och ibland oförutsägbart, vilket ställer krav på att du är strukturerad och beslutsam. Handledarutbildning eller erfarenhet från handledning av sjuksköterskestudenter är meriterande.

Vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Ansök här